Forse nederlaag GFC in strijd tegen nacompetitie

In de strijd om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen ging GFC vandaag fors onderuit. Op eigen veld met maar liefst 1-5 verloren van directe concurrent vv Avereest. Bij een zege had GFC ook nog een mee kunnen doen om de derde periodetitel. Die is nu ook uit zicht. Tegen Avereest ging het in het eerste kwart nog redelijk gelijk op maar daarna bleek Avereest duidelijk de betere ploeg. Nadat Tim Wassink in de eerste helft op de paal schoot werd het in de tegenaanval 0-1 door een goal van Robert Snijder na een half uur spelen. Dat was ook de ruststand…

Vlak na rust werd het 0-2 door Jurgen Visscher die kon binnen schieten na een voorzet van Bram Brouwer. Na een uur kwam GFC terug in de wedstrijd nadat Tim Wassink een penalty, gegeven vanwege hands in de 16-meter, binnen schoot: 1-2.

Twee minuten later was hert echter al weer raak aan de andere kant. Het was Jurgen Visscher die zijn tweede van de wedstrijd aantekende: 1-3. Daarna was het verezet van de thuisploeg definitief gebroken en het werd halverwege de tweede helft 1-4 door Bram Brouwer en vlak voor tijd 1-5 door Robert Snijder.

Door de nederlaag blijft GFC op plek 10 die uiteindelijk betekent dat de rood zwarten de nacompetitie tegen degradatie in zullen moeten. Dat kan nog voorkomen worden in de laatste twee wedstrijden. Volgende week is allereerst Hardenberg ’85 de tegenstander. Die ploeg is 9e met één punt meer dan GFC. De laatste wedstrijd speelt GFC over twee weken thuis tegen SC Lutten. Dat is de voorlopige nummer 8 met drie punten meer dan de ploeg van de scheidende trainer Romano Lammertink.