Smit start campagne op de plek waar hij leerde fietsen…

Sander Smit heeft in het buitengebied bij Bornerbroek het officiĆ«le startsein gegeven voor de BBB-campagne voor de Europese verkiezingen. De Goorse lijsttrekker deed dat bij een boerderij waar hij vroeger naar eigen zeggen leerde ‘fietsen zonder zijwieltjes’ en waar hem de basis van ‘Noaberschap’ werd bij gebracht…

Smit sprak de aanwezige leden toe en was duidelijk over zijn missie: ‘Het roer moet om in Europa!’ Aanvankelijk zou Caroline van der Plas aanwezig zijn bij de aftrap van de campagne maar zij kon niet komen vanwege de formatiegesprekken over een nieuwe regering. Daarom werd de BBB-vlag afgelopen zaterdag gehesen door Smit met Jessika van Leeuwen, de nummer twee op de lijst van de BBB.

De Boer Burger Beweging wil inzetten op voedselzekerheid, energiezekerheid, concurrentiekracht en innovatie door het behoud van productie, van maakindustrie, mkb en agrarische familiebedrijven.

In zijn speech benoemde Smit wat volgens hem de pijnpunten van Europa op dit moment: “Er staat veel op het spel voor Nederland en de Europese Unie bij deze verkiezingen. Burgers, boeren en bedrijven hebben steeds minder vertrouwen in de Europese Unie. Dat begrijpen wij. De economie van Europa blijft achter. Regeldruk en klimaatmaatregelen zorgen voor hoge kosten. Bedrijven vertrekken naar het buitenland en burgers blijven armer achter. Ondertussen blijven stromen illegale migranten ongehinderd komen, terwijl boeren, tuinders en vissers verdwijnen.”

Het verkiezingsprogramma van de BBB is via deze LINK te lezen. De Europese verkiezingen zijn van 6 tot met 9 juni.