GFC speelt gelijk en moet volgende week winnen om nacompetitie te ontlopen

GFC 1 speelde vanmiddag het uitduel tegen Hardenberg ’85 met 2-2 gelijk. Daardoor moet volgende week het thuisduel tegen SC Lutten gewonnen worden om de nacompetitie te ontlopen. GFC kwam in Hardenberg al na twee minuten op achterstand. Spits Thomas Veen kon vanaf de 16 meterlijn vrij schieten en liet GFC doelman Joren Wolthuis kansloos…

Daarna nam GFC het initiatief en dat resulteerde na een kwartier in een kans voor Thijs Moormann. Een mooie boogbal ging over de doelman van Hardenberg ’85, maar trof de bovenkant van de lat. Even later was het wel raak. Mick Visser plaatste de bal uit een hoekschop op het hoofd van Thijs Moormann die fraai binnen kopte: 1-1.

GFC behield het betere van het spel en spits Tim Wassink soleerde na een dik half uur knap door de verdediging van Hardenberg ‘85 en rondde vlak voor de doelman fraai af. Kort voor rust kreeg Wassink nog een goede kans op 1-3 maar dit keer was het net niet raak.

Na rust ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker maar het duurde tot de 60e minuut voordat deze binnen viel. Uit een hoekschop scoorde verdediger Rick Broek met een hard schot. In de slotfase kwam GFC goed weg toen Hardenberg ‘85 nog twee goede kansen kreeg op de 3-2.

Door de puntendeling en het verlies van SC Lutten bij mede koploper Bergentheim, komt het aan op volgende week. Dan komt Lutten op bezoek in Goor. GFC moet dan winnen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. SC Lutten heeft dan genoeg aan een punt.