Steentjes presenteert nieuw boek: The Wild East – Een Roadtrip door Twente

Robin Steentjes heeft een boek uitgebracht onder de titel ‘The Wild East – Een Roadtrip door Twente’. Het is het derde boek van de 36-jarige Gorenaar. In dit boek ‘fietst’ hij op een ludieke manier door Twente en haar historie met verhalen over textielbaronnen, zompenschippers en smokkelaars. Steentje is in het boek zijn roadtrip begonnen in Goor waar hij onder meer ingaat op hoge aantal café’s dat Goor van oudsher herbergde…

Vanuit Goor heeft Steentjes heel Twente doorkruist. Hij verhaalt onder meer over de dood veroordeelde boerendochter Berendina Hertgers uit Oele, de textielindustrie in Enschede, de boerenopstand in Tubbergen en de bankoverval in Almelo in 1944. Ook wielrenner Hennie Kuiper en cabaretier Herman Finkers komen aan bod. Het boek eindigt bij de Mariakapel op de Hemel in Markelo, waar het boek, volgens de auteur, ter afsluiting een bijzondere wending krijgt.

‘The Wild East – Een Roadtrip door Twente’ is eigen beheer uitgegeven en kan worden besteld via www.thewildeast.nl en is ook te koop bij Boekhandel Struik in Goor.