Hector naar nacompetitie na gelijkspel tegen TVV

Ook SV Hector kan zich definitief opmaken voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Marco Botterblom speelde vanmiddag met 1-1 gelijk tegen het Enschedese TVV en dat punt is voldoende voor de play offs om promotie. Hector was in de meerste helft de mindere ploeg en zag al na één minuut een bal via de binnenkant van de paal het veld weer in gaan waarmee de groen witten goed weg kwamen. Daarna waren er nog meer kansen voor TVV. Hector werd alleen gevaarlijk uit een vrije trap. Wesley Zwoferink raakte de lat. 0-0 was de ruststand…

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met een meer aanvallend TVV dat na een uitbraak na vijf minuten op 0-1 kwam door een goal van Faisal Toryalai. Het was randje buitenspel maar het vlagsignaal van de scheidsrechter werd genegeerd. Daarna kwam Hector stukje bij beter iets beter in de wedstrijd en een aantal wissels zorgde voor meer aanvallende impulsen. Na natrappen op invaller Yilber Haverslag moest TVV ook nog met 10 man verder. Een overtreding in de slotminuut in het 16-metergebied op diezelfde Haverslag betekende een terechte strafschop voor Hector. Die werd onberispelijk binnen geschoten door aanvoerder Wesley Zwoferink.

Volgende week speelt Hector nog uit bij FC Het Centrum maar het is al zeker dat de Goorse ploeg als de nummer drie de nacompetitie in gaat. Daarin volgt op 2 juni een wedstrijd tegen de nummer 10 uit de vierde klasse B. Wie dat is wordt volgende week bekend.