Speciale E-bikedag op ’t Doesgoor

Wijkvoorziening ‘t Doesgoor organiseert volgende week donderdag, 30 mei, een speciale dag waarin alles draait om het leren kennen van de E-bike. Deze is niet meer weg te denken uit het straatbeeld maar veroorzaakt ook meer ongelukken door de hogere snelheid en de andere manier van fietsen. Veel slachtoffers van ongelukken met de e-bike zijn ouderen. Daarvoor is deze dag dan ook speciaal bedoeld…

“Er komen verschillende facetten voorbij op de e-bikemiddag. Vooral op het gebied van veiligheid”, vertelt Doesgoor-coördinator Gerard Willems. Aanwezigen kunnen tijdens de e-bikedag ook hun gehoor en reactie laten testen en komt de fietshelm aan de orde. Experts leggen uit hoe u het beste (en veilig) kunt op- en afstappen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een testrit op een e-bike te maken, maar mensen kunnen ook de eigen e-bike meenemen om speciale fietsoefeningen te doen.

De e-bikedag begint op donderdag 30 mei om 10.00 en duurt tot 13.00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Van Boxtel Hoorwinkels, Fysiotherapie Smit en de 2Wielerreus Goor. Plaats van handeling is de parkeerplaats bij ’t Doesgoor aan de Pluvierstraat in Goor.