Met de bus of op de fiets naar allesbeslissende finales…

Het is het weekend van de waarheid voor de Goorse clubs. Wordt of blijft het vijfde klasse of spelen alle drie volgend jaar weer in de vierde klasse? In drie finales wordt het beslist. GFC speelt vanmiddag op het veld van Witkampers in Laren tegen Harfsen. Deze ploeg eindigde als 9e in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal en geen onbekende voor GFC. In het vorige seizoen 2022/2023 speelden de rood zwarten er twee keer tegen in de competitie en werd uit met 2-1 verloren en thuis met 4-4 gelijk gespeeld. Dan naar Hector dat morgen met een grote supportersschare een aantal kilometer aflegt om het in Enter op te nemen tegen Borne…

Deze ploeg eindigde als elfde in de vierde klasse A zondag en behaalde 28 punten uit 26 duels. De ploeg heeft laten zien aanvallend veel in huis te hebben met onder meer de regelmatig scorende Mart Snippers. Verdedigend zijn ze minder, aldus de kenners. Hector, dat op sportpark Krompatte in Enter om 14:00 uur begint tegen de geel zwarten, kan dus rekenen op veel support van veel Hectorianen die gezamenlijk per fiets richting het klompendorp trekken. Ook is er een grootse sfeeractie voorbereid door de supporters verenigd in ‘Vak H’.

Twenthe kan eveneens promotie bewerkstelligen en gaat met een goed gevulde supportersbus naar Beckum. Op het veld van TVO is Sportclub Overdinkel te tegenstander en die ploeg eindigde in de vierde klasse B met 25 punten uit 26 wedstrijden als 12e. Overdinkel heeft wel aardig wat tegengoals geïncasseerd dit seizoen en dat moet koren op de molen zijn van de Tricolores die met Mart Lammertink en Stijn Jeurlink twee aanvallers in vorm hebben. Jeffrey Asbroek is er vanwege een blessure niet bij in deze finale die morgen in Laren om 14:00 uur begint.