Oald Goor: De VARA afdeling Goor…

Het ‘rooie Goor’ kende een eeuw geleden ook een bloeiende afdeling van de VARA. De Vereniging van Arbeiders Radio-amateurs bouwde op zelf radio’s en liet ook zien politiek een stem te willen laten horen. In de archieven de stichting Historisch Goor vonden we twee foto’s waarvan de eerste van precies 100 jaar geleden, een protest uitbeeldt tegen de toenmalige ‘Vlootwet’ van Hendrik Colijn in 1923 die er in moest voorzien dat de marine fors werd uitgebreid. Links op de foto Jaap Hulsegge en rechts: Gerrit Smit. De jongens vlnr: Wim Schorfhaar; Bertus Smit; Johan Schorfhaar en Piet Smit…

Op de foto hieronder een fraaie prent van de radiobouwers van de VARA afdeling Goor, ook uit die periode met op de voorgrond diverse zelfs gebouwde radio’s. Van de personen op de foto is alleen bekend dat de man met pen, rechts naast het bord van de VARA, Jaap Hulsegge is.