Kapellengaarden Herfstzon vernieuwd, uitgebreid en geopend

De afdeling Kapellengaarden is afgelopen woensdag feestelijk geopend. De zes nieuwe zorgappartementen tegenover Huize Herfstzon zijn uitgebreid, vernieuwd en inmiddels ook al bewoond. De Warme Huizen, waar Herfstzon onder valt heeft het project uitgevoerd samen met wooncorporatie Viverion. Die realiseerde de appartementen. De bewoners hebben een eigen zorgteam en een gemeenschappelijke huiskamer die ook is bedoeld voor de buurtgenoten…

Tijdens de opening werd ook gekeken naar de toekomst met wellicht ook zorgappartementen op het voormalige TSB-terrein Goor. Viverion-directeur Tonita Garritsen (foto boven links): “De behoefte aan wonen nabij zorg onder huurders groeit. We gaan daar een flink aantal woningen bouwen dus wellicht ook in de nabije toekomst daar een samenwerking tussen De Warme Huizen en Viverion.”

Angelique Lamme (foto boven rechts), directeur-bestuurder van De Warme Huizen is enorm verguld met de realisatie van de appartementen: “Nieuwe woningen vlakbij ons nieuwe verpleeghuis betekent een verrijking voor de Hof van Twente. Zo kunnen ouderen langer thuis blijven wonen.”

Foto’s: Kijk Kunst Fotografie