GFC na winst tegen Harfsen ook volgend jaar vierdeklasser

GFC speelt ook volgend jaar in de zaterdag vierde klasse. De laatste wedstrijd van trainer Romano Lammertink, die ruim tien jaar trainer was, leverde uiteindelijk een 3-2 overwinning op in de finale van de nacompetitie tegen SV Harfsen. Het duel werd gespeeld op het veld van Witkampers in Laren (Gld) en het werd een thriller tot aan het einde. Al in de twaalfde minuut kwam GFC op 1-0. Mick Visser dolde zijn directe tegenstander op de achterlijn en legde terug op Tim Wassink die binnen kon schieten. Zes minuten later was het Daan Zwierink die GFC naar 2-0 schoot. Dat was na een, verder gelijkopgaande eerste helft, ook de ruststand…

Na rust zette Harfsen meer druk werd gevaarlijker. Na een klein kwartier was het luc Valkeman die na een verre inworp goed in schoot en de spanning nog meer terug bracht in de wedstrijd: 2-1. Halverwege de tweede helft werd het gelijk doordat er op, randje buitenspel, een kans én een goal ontstond voor Harfsen. Uit de rebound wist Jochem Leunk de gelijkmaker binnen te schieten. Een paar minuten later weer een grote kans voor Harfsen maar de lat bracht redding voor GFC.

Daarna werd GFC weer beter en met een gelukje werd het uiteindelijk toch nog 3-2. In de 84e minuut draait Tim Wassink een corner gevaarlijk in. De keeper probeerde de bal nog uit het doel te werken maar zag de bal maar de bal via de paal toch nog in het doel verdwijnen. GFC weer op voorsprong. Daarna een slotoffensief van Harfsen en kansen op de counter voor GFC maar gescoord werd er niet meer waarna opluchting en blijdschap zich meester maakte van de rood zwarten na het laatste fluitsignaal. Geen degradatie en dus een waardig afscheid van clubman Romano Lammertink, één van de langst zittende trainers in het regionale amateurvoetbal.