Promotie Hector na eclatante 3-0 zege op Borne

Hector heeft het gered. Volgend jaar speelt de ploeg van trainer Marco Botterblom weer in de vierde klasse. Vanmiddag werd in Enter in de finale van de nacompetitie met 3-0 gewonnen van Borne. Makkelijk ging het in eerste instantie niet. In de eerste helft een iets makkelijker voetballend Borne dat na vijf minuten een bal op de paal zag belanden. Halverwege de eerste helft een grote kans voor Hector. Silas Olijdam dribbelde handig richting het doel maar stuitte op de Bornse goalie die goed redde. Tien minuten de tweede grote kans voor Hector. Koen Schroten kans miste één op één met de keeper waardoor de ruststand 0-0 was…

Zeven minuten na rust kreeg Borne een grote kopkans op de 1-0. Uit een voorzet werd net naast gekopt. Na een uur voetbal leek Hector op voorsprong te komen. De doelman van Borne liet een bal na een hoekschop los en in de sctimmage werd de bal ternauwernood weggewerkt. Een klein kwartier voor tijd was het wel raak. Aanvoerder Wesley schoot een vrije trap prachtig binnen en brak de ban voor de groen witten. Daarna kreeg Hector ruimte omdat Borne moest komen. Ui een counter werd het 2-0 door een treffer van de lange Arno Katera.Het duel was daarmee beslist maar het werd uiteindelijk nog 3-0. Na een overtreding in de 16-meter op Arno Katera mocht Wesley Zwoferink aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet. Na het laatste fluitsignaal grote blijdschap en feest op het veld van sv Enter door de grote supportersschare die vanuit is meegereisd en de wedstrijd inleidde met een fraaie sfeeractie.