Maarten ter Hofte tekent bij Reggeborgh Foundation

De Reggeborgh Foundation gaat de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte ondersteunen. de 20-jarie Ter Hofte heeft de primeur om als eerste para-atleet opgenomen te worden in het programma ‘Groene Appeltjes’. Vanuit die samenwerking kan de talentvolle rolstoeltennisser rekenen op financiële steun, kennis en expertise voor zijn topsportcarrière…

Reggeborgh Foundation is onlangs het nieuwe initiatief Groene Appeltjes gestart. Hiermee worden jongvolwassen sporttalenten ondersteund, zodat zij zich vol op hun missie kunnen focussen. Judoka Jelle Snippe is in april als eerste ‘Groene Appel’ gepresenteerd. Ter Hofte is de eerste para-sporter die in dit programma wordt opgenomen. Hij heeft Spina Bifida beter bekend als de aangeboren afwijking ‘open rug’, waardoor zijn onderbenen minder spierkracht hebben.

“Dat ik nu ook tot de Reggeborgh sportfamilie behoor, vind ik echt geweldig. Ik hoor er gewoon bij. Het maakt mij, mijn familie en omgeving enorm trots. Het motiveert mij nog meer om mijn dromen na te jagen en om hopelijk in 2028 naar de Paralympische Spelen in Los Angeles te gaan”, zegt Ter Hofte.

Die droom zou zomaar eerder in vervulling kunnen gaan. Er bestaat zelfs een kans dat hij dit jaar als dubbelpartner zijn debuut gaat maken op de Paralympische Spelen in Parijs. Ter Hofte verkeert op dit moment in bloedvorm en is daardoor met sprongen gestegen op de wereldranglijst.

Reggeborgh Foundation staat in de sportwereld bekend om Schaatsteam Reggeborgh dat afgelopen seizoenen grote successen boekte. Ook turnster Sanne Wevers en handbiker Jennette Jansen worden in hun weg naar de Spelen in Parijs gesteund door Reggeborgh Foundation. Met de Groene Appeltjes voegt de Foundation er een tak aan toe. “Wij vinden het belangrijk dat zowel valide sporters als parasporters gezien en gesteund worden. Maarten ter Hofte is van jongs af aan al een enorme sportliefhebber en met zijn beperking laat hij zien hoe hij zijn talent maximaal kan benutten” aldus Inge Wessels van Reggeborgh Foundation.