Oald Goor: De winkel en het beeldje van Laupman…

Ook vandaag weer een fraai stukje Goors Historie dat we uit de archieven de stichting Historisch Goor mochten ontwaren. In dit geval de winkel van de familie Laupman op de hoek Kerkstraat/Laarstraat. Daar was tot 1929 van alles te koop zoals potten, pannen en ander huishoudelijk gerei. De winkel bestond maar liefst 150 jaar en de foto is in 1920 genomen…

De familie Laupman kwam uit Duitsland naar Goor, maar waren van oorsprong Zwitserse wijnboeren. Het pand werd opgesierd door een fraai beeld op de gevel da lang is blijven zitten ook toen de Landbouw er in zat en werd weggehaald toen het pand plaats moest maken voor de nieuwbouw van de Rabobank in 1989. ‘Het beeldje van Laupman’ heette het in de volksmond en is nu in opslag in het Goors Historisch Museum.