Gouden weekend voor Goorse zwemmers tijdens Special Olympics

De Goorse zwemmers Frederieke Jongsma, Robin van Sermond en Harm Tempelman hebben uitstekende prestaties behaald tijdens de Special Olympics in Tilburg. Onder de vlag van ZPC De Hof behaalden Jongsma en van Sermond met Gijs Oostdijk (Markelo) en Peter Dolman (Haaksbergen) goud op de vier keer 25 meter vrije slag…

Daar zwom Harm Tempelman met drie zwemmers van het Almelose De Veene naar het zilver. Op de 50 meter borstcrawl was er goud voor Frederike Jongsma en zilver voor Robin van Sermond. Jongsma pakte ook het goud op de 50 meter rugslag. Het team van ZPC De Hof werd onder meer begeleid door Gorenaar Gerard Altena. De ploeg van ZPC De Hof wordt volgende week donderdagavond tijdens de Zwemvierdaagse bij zwembad De Vijf Heuvels gehuldigd.

De Special Olympics Nederlandse Spelen is het grootste multi-sport evenement in Nederland. Dat werd dit jaar gehouden in Tilburg en Breda. Er deden 3.007 sporters en begeleiders en 1.500 vrijwilligers aan mee in 20 verschillende sporten. Er waren deelnemers uit 13 verschillende landen.