Leerlingen Chinese school op bezoek in Goor, Goorse leerkrachten naar China

De Internationale Daltonschool ’t Gijmink verwelkomde in de afgelopen week in Goor een Chinese
delegatie van de Wenzhou Dalton Elementary School. Zij kwamen met twee├źntwintig leerlingen en vijf leraren. Zij zijn samen met de leerlingen van ’t Gijmink allereerst naar het ‘Groene Vingersproject’ op de Vinckeboom in Diepenheim geweest. Daar werden onder meer pannenkoeken gebakken en versierd met zelf geplukte eetbare bloemen…

Ook kregen de kinderen gezamenlijk les op de Gijminkschool. Ze gymden samen, volgden Engelse lessen, speelden buiten en maakten kennis met traditionele Hollandse spellen. In november zal een delegatie van het team van de Gijminkschool naar China reizen om deel te nemen aan het Dalton International Congres in Wenzhou. Daar zullen zij workshops verzorgen voor Dalton leerkrachten van over de hele wereld.

Vorige maand beleefden de leerlingen van groep 8 van ’t Gijmink al een bijzondere week inhet kader van de internationale samenwerkingen in het Oostenrijkse Deutschlandsberg, Oostenrijk.