Die bijzondere dag voor GFC in 2007…

Gisteren was het weer betaald voetbal bij GFC met dit keer het oefenduel tussen FC Twente en Sint Truiden. De komst van de Enschedese eredivisionist naar Goor is inmiddels normaal geworden. Wij doken de archieven in en kwamen in dit kader uit bij die bijzondere dag in juli van het jaar 2007. Op 16 juli van dat jaar, nu dus bijna 17 jaar geleden kwam het ‘grote’ Ajax op bezoek op sportpark Heeckeren met namen als Wesley Sneijder, Klaas jan Huntelaar en Edgar Davids. En dat voor een oefenduel tegen GFC…

Het was tevens het afscheidsduel van de toenmalige aanvoerder Romano Lammertink die dit jaar afzwaaide na meer dan een decennium als trainer van d’Oale Goorsche. De wedstrijd stond destijds onder leiding van de toen nog jonge Bas Nijhuis. Met toestemming van- en met dank aan de Ajax Foto Side van Remepro.nl hebben we ‘gelukkig’ de foto’s nog. De rest van de prenten van die historische dag is via deze LINK te bekijken.