Ook Goor in de ban van Oranje, hier en in Dortmund…

Naarmate de tijd verstrijkt neemt de spanning toe. Gaat het Nederlands elftal vanavond de finale van het EK halen ten koste van Engeland of blijft het bij een halve eindstrijd ? Ook in Goor is de Oranjekoorts behoorlijk opgelopen, zeker na de winst op Turkije. De Goorse café’s zijn vanavond allemaal geopend en hebben grote schermen om het duel vanaf 21:00 uur te volgen en er zijn ook groepen Gorenaren die zijn afgereisd naar Dortmund om daar de wedstrijd te bekijken. De meesten zonder kaartje zoals Casmaran en Maarten Land, Rene en Davey van Ommen en Dennis Huskic (foto)…

Zij maken er in de fanzones en tijdens de beroemde Oranjemars een groot feest van in de Duitse arbeidersstad die met zo’n 75.000 Nederlanders bijna geheel oranje kleurt. Een enkeling heeft kaartjes om de wedstrijd live in het stadion te volgen zoals zakenman Gerard van Hal die al jaren alle grote sportevenementen en wedstrijden bezoekt.