Goudt geeft voorlopig groen licht voor 1000 geiten

De 1000 illegaal gestalde geiten van geitenhouderij Optiveco in het buitengebied van Goor mogen gewoon blijven staan. Dat heeft burgervader Jeroen Goudt vandaag besloten. Omwonenden van de geitenhouderij hadden om ontruiming gevraagd omdat de geitenhouder zich volgens hen niet aan de regels houdt. De gemeente heeft in een eerder stadium al een bouw- en milieuvergunning afgegeven voor het bedrijf, maar de omwonenden hadden met succes bezwaar gemaakt tegen deze beslissing bij de Raad van State. De geitenhouder heeft daarna nieuwe vergunningen aangevraagd, maar wacht nog op een beslissing. De geiten staan intussen al wel op het bedrijf. En dat wordt vooralsnog ook nog gedoogd door Goudt, hoewel de geitenhouder niet aan alles eisen voldoet.

De gemeente gaat niet over tot handhaving op het perceel Rapperdsweg in Ambt Delden. Burgemeester Jeroen Goudt: ‘Het was een lastige afweging. Omdat er echter geen gevaar voor de volksgezondheid bestaat en er op korte termijn zicht is op legalisatie van de situatie, achten wij handhaving disproportioneel en zullen wij geen dwangsom opleggen’.

Bij een recente controle van de gemeente bleek dat er ter plaatse, zonder toereikende vergunning, circa 1000 geiten worden gehouden. Volgens jurisprudentie zou de gemeente in beginsel handhavend dienen op te treden. Onder bijzondere omstandigheden, wanneer er voldoende concreet zicht op legalisatie bestaan, mag hiervan afgeweken worden. Hiervan is sprake wanneer het handhavend optreden zulke verstrekkende gevolgen heeft dat het disproportioneel wordt.

Burgemeester Jeroen Goudt: ‘Hoewel er sprake is van een overtreding, zullen wij op basis van de bij ons bekende informatie geen handhavingsbesluit nemen. Dit omdat er binnen afzienbare termijn een vergunning wordt verleend aan Optiveco voor het houden van melkgeiten. Bovendien bestaat er geen gevaar voor de volksgezondheid omdat de geiten zijn ingeënt.’

Gerelateerde berichten

  • Moet het Paasvuur hoe dan ook terugkeren?19 februari 2019 Moet het Paasvuur hoe dan ook terugkeren? Vandaag geen column op deze plek Namens Niels want hij is er even tussenuit. Wel de uitkomst van de door hem geïnitieerde poll over zijn schrijfsels op deze site. Hij wilde peilen of daar […]
  • Moonlightshopping bij Jumbo18 december 2010 Moonlightshopping bij Jumbo Wat eten we met de kerst ? Op die vraag willen de medewerkers van de Jumbo Supermarkt in Goor een antwoord helpen vinden. Onder de titel 'Moonlightshopping' zijn er vanmiddag vanaf 16.00 […]
  • mike janssen25 september 2012 Janssen imponeert met zilver scootersprint Mike Janssen heeft het scootersprint-seizoen afgesloten op de tweede plaats. De 23-jarige Gorenaar greep het zilver in de strijd om de Nederlandse titel in de klasse Scooter Special. Met […]
  • Voorjaarsconcert Goors Mannenkoor9 april 2019 Voorjaarsconcert Goors Mannenkoor Als elk jaar het voorjaarsconcert van het Goors Mannenkoor. Zondag 14 april om 11.30 uur is het weer zover. De zaal bij De Bebsel is vanaf 11.00 uur geopend. Dirigent is Hans Kienhuis. […]
  • Karakteristieke stations terug in Goors straatbeeld28 februari 2021 Karakteristieke stations terug in Goors straatbeeld De werkzaamheden aan het stationsgebouw in Goor zijn afgerond. De NS heeft in kleur en stijl het gebouw, waar ook het Goors historisch museum is gevestigd, weer terug gebracht in de stijl […]