Gemeentelijke lasten fors omhoog

eshuis__pasfotoDe prijs van de recessie komt in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente voor een aanzienlijk deel op het bordje van de burgers. Verantwoordelijk wethouder Eshuis (foto) presenteerde vandaag een sluitende programmabegroting voor volgend jaar waarin duidelijk wordt dat enkele gemeentelijke lasten omhoog gaan. Zo wordt het tarief voor rioolrecht met 15 euro verhoogd. De OZB gaat bijna anderhalf procent omhoog. Ook de tarieven voor leges zullen in sommige gevallen stijgen. De afvalstoffenheffing wordt niet verhoogd en blijft gelijk.

Wethouder Eshuis zegt in een verklaring dat de lastenverzwaring een noodzakelijke maar een minimale is: “In een tijd waarin de koopkracht van inwoners door de economische crisis toch al onder druk staat, is het belangrijk dat de gemeente de tarieven voor de inwoners niet extra verhoogt, tenzij daar de noodzaak toe bestaat, zoals dat bij de rioolrechten het geval is.”

De gemeente moet fors bezuinigen en zal ook snijden in de eigen organisatie. In 2013 drie ton, oplopend naar een miljoen in 2016. Eshuis: “Nu duidelijk is geworden dat de nieuwe regering nog een flinke weg te gaan heeft bij de terugdringing van het tekort van de Rijksoverheid, verwacht ik dat er nog meer Rijksbezuinigingen op ons af zullen komen. We zullen daarom voor de komende jaren nog scherper aan de wind moeten koersen om ook dan onze begroting structureel sluitend te houden.”

“Alle genoemde maatregelen samen zullen in 2013 een aantal cruciale veranderingen teweeg brengen voor onze inwoners, maar zeker ook voor onze medewerkers. Dat gaat niet vanzelf. We moeten ons daar samen sterk voor maken en zoeken naar een nieuw evenwicht.”

Gerelateerde berichten

  • Pas op voor verkeersboetes16 juni 2016 Pas op voor verkeersboetes "Skoolfees is a duur genog", mompelt een briesende plaatsgenoot tegen de redactie. De man in kwestie is zojuist schriftelijk op de vingers getikt door de gemeente wegens het foutief […]
  • Olympia heeft wonder nodig na nederlaag17 november 2014 Olympia heeft wonder nodig na nederlaag Voor de tafeltennissers van Olympia is het doek bijna gevallen in de 1e klasse D. De Goorse ploeg verloor afgelopen week in Hengelo met 8-2 van nummer twee Vitesse'35 en degradatie is […]
  • Extra opening schaatstentoonstelling24 januari 2013 Extra opening schaatstentoonstelling Komende zondag zet het Goors Historisch Museum van 14.00 uur tot 16.00 uur haar deuren open voor een extra opening van de tentoonstelling Van Bötje tot Klapschaats. Laurens Achterkamp zal […]
  • Rondje Goor voor scheidende FC Twente-directeur8 september 2021 Rondje Goor voor scheidende FC Twente-directeur De Supportersvereniging SV Goor van FC Twente heeft maandagavond met de overhandiging van een fles 'Rondje Goor' afscheid genomen van algemeen directeur Paul van der Kraan. Dat gebeurde […]
  • Bijdrage groene schoolpleinen29 september 2020 Bijdrage groene schoolpleinen Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorzetten van de pilot ‘florerende akkerranden’ en wil scholen een financiële bijdrage geven voor het ontwikkelen van […]