Zomerkleding

Een tropical night in Goor. Dat belooft wat. Normaliter als een evenement dit stempel heeft, regent het pijpenstelen. Dat zal vandaag anders zijn tijdens de eerste editie van een opvallend combinatie-evenement. Het muziekspektakel de Goorse Avond en de Goorse wielerronde. Hopelijk is er vandaag een grote toeloop van publiek. En met een beetje geluk kan iedereen in korte broek en T-shirt. Is direct te zien wie in de vakantie een tattoo heeft laten zetten.

Leuk die lui met tattoo´s. Zeker als er namen van vroegere geliefden opstaan en dan met een streep erdoor. Of: Mamma….! Tegenwoordig is het vaak een rolletje prikkeldraad of een vlinder of anker. Als ik er één zou zetten, kwam die op de bilpartij: ´Ik heb jeuk aan m´n naad´. Dat zou de tekst zijn.

Nu ben ikzelf gezegend met een buikje, maar doorgaans wil je niet zien wie er zich een legging of hemdje permitteert. Het blubbert en flubbert vrolijk in het rond. De ultieme outfit is doorgaans een T-shirt of hemd met opdruk: ´I am the master´ of onbegrijpelijke kretologie van een ver land. Tegenwoordig lopen ze zelfs met: ´Ik ben gek´, een variant op de braaktekstjes van Geer Joling: ´Maak me gek´ en ´Ik heb er de kracht niet meer voor´. Het schijnt zelfs dat een plaatselijke winkelier met het idee loopt om T-shirts te laten drukken met: ´Goor is vies, wie hier woont is nit good wies..´

Behalve het T-shirt of hemdje is er dan de korte broek. Nou, met recht: korte broek. Of het is zo´n glimmend homobroekje waarbij ´de bobbel´ goed te zien is of de gele vlek na het niet goed-uit- laten- lekken, of het is zo´n broek waarbij je denkt dat sprake is van hoog water bij de drager ervan. Allemaal zakken er op. Kortom: de visser van San Juan.

Dan komt het ergste: het schoeisel. Vaak geiten wollen sokken of witte sokken en sandalen. Daar zouden kampioenschappen voor gehouden moeten worden én zéker in Goor. Misschien een ideetje voor de organisatie van de Goorse Avond en Goorse wielerronde voor volgend jaar.