Grote muziekzaak in ex-bruidshuis

Muzikaal geweld in de Grotestraat. In het pand waar tot voor kort bruidsmodezaak Roka gevestigd was, opent over een maand ‘Majun and Pawn Music and Art Store’. Dit is de naam van een concept waarin alle facetten van de muziek samenkomen onder één dak. Naast het fysiek verkopen van muziekinstrumenten wordt er ook aan muziek gerelateerde kunst tentoongesteld en kunnen muzikanten worden ondersteund bij het maken van promotiemateriaal, foto’s en videoclips. De initiatiefnemers zijn de in Goor woonachtige studiomuzikant Arco Bommer (foto links) en Wierdenaar Casper van Vulpen (r) die zijn sporen heeft verdiend als liedjesschrijver en producer.

121004_Muziekwinkel1

 “Het is een volstrekt nieuw concept waarin wij een ontmoetingscentrum willen creeëren voor mensen die wat hebben met muziek en het maken ervan”, zegt Bommer. Van Vulpen vult aan: “Alles wat nodig is om als muzikant verder te kunnen willen wij kunnen bieden. Tot de kleding aan toe.” Dat Goor de vestigingsplaats wordt is niet geheel toevallig: “Er zit bovengemiddeld veel muzikaal talent in de omgeving en zeker in Goor”, aldus Bommer.

Van Vulpen: “Dat willen we ook ondersteunen door bandcoaching en praktijkgerichte lessen.” Tijdens het openingsweekeinde op 10 en 11 november zijn er diverse workshops, is er onder meer een muzikale vrijmarkt, loting- en veiling. Tevens zijn kunstenaars met hun werken ter plekke. Het is de bedoeling dat diverse topmuzikanten de opening luister bij zetten met optredens en workshops. Wie, dat zal later bekend worden gemaakt.