Nijhof mag eindelijk starten in zijn ‘Vliegtuug’

compact m3 evo2 euregio

De Goorse coureur Jan Nijhof is komend weekend verantwoordelijk voor een uitzonderlijke primeur in de autosport. Tijdens de Eurregio Rally in en rondom Hengelo zal Nijhof voor het eerst officieel in zijn BMW Compact 3 gaan rijden. Sinds 2005 wil Nijhof, die al meerdere keren Nederlands kampioen werd, actief racen met zijn zogenoemde ‘Vliegtuug’. De bond KNAF stond het echter niet toe dat een auto met deze kracht en inhoud actief mocht zijn in een rally.

“Nu de Divisie 5 er is kan ik een cupversie van Compact M3 ombouwen naar de specs van het ‘Vliegtuug’ uit 2006. En dat gaan we ook doen voor de Conrad Euregio rally”, aldus de rallyrijder uit Goor. Dus werd een van de Compact M3 auto’s door het team van Nijhof voorzien van een andere motor, volgens Groep A specificatie met 300 PK en grotere remmen. Daarmee gaat Nijhof in 2012 de Euregio Rally rijden en niet zoals in de voorgaande edities de Conrad Twente Shortrally die hij de afgelopen twee jaar op zijn naam wist te schrijven.

Nijhof met het spectaculaire achterwiel aangedreven Beierse Divisie 5 kanon moet garant staan voor veel dwarse actie op de klassieke Euregio klassementsproeven. “Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Maar ik heb er wel zin in. De Euregio proeven liggen om de hoek voor me. Dus wil je ook met een bijzondere auto aan de start komen. Dat we het ‘Vliegtuug’ voor het eerst officieel aan de start kunnen brengen in Nederland, zij het onder Divisie 5 reglementen, doet me bijzonder veel deugd”, besluit Nijhof.

jan nijhof