Kummel haalt snoeihard uit naar ‘bullshit’ VVD

Marcel Kummel is ziedend op zijn eigen partij VVD. De Goorse communicatiestrateeg laat in een e-mail aan deze site geen spaan heel van het regeerakkoord, dat volgens Kummel “allemaal bullshit” bevat. Met zijn commentaar wist hij als VVD-prominent zelfs de landelijke media te bereiken. De Telegraaf en RTL pakken groots uit op internet. Net als veel partijgenoten voelt Kummel zich bedrogen door de plannen van voorman Mark Rutte. Kummel is VVD-fractievoorzitter van het waterschap Regge & Dinkel en was in het verleden woordvoerder van VVD-leider Joris Voorhoeve. Kijk hieronder voor zijn commentaar.

“Wat was het verhaal na de verkiezingen? Niet naar heilige huisjes kijken maar handelen in het belang van het land. Bezuinigen maar niet nivelleren! Ordinair graaien, zo je wilt. Uitgerekend de PvdA heeft de heilige huisjes binnengehaald ten koste van de VVD: nivelleren en de hypotheekrente aanpakken!”

Dat Mark Rutte op de partijbijeenkomst in Lunteren aangaf niet precies te weten wat de inkomenseffecten van de maatregelen zijn, is volgens de Gorenaar helemaal een gotspe. “Wat een amateuristisch onbetrouwbaar gedraai. Een lijsttrekker die de leden en de kiezer gewoon heeft bedrogen en een crisis deze week ook nog eens volledig laat ontsporen. Is dat leiderschap? Laat mij niet lachen”, is de duidelijke taal van Kummel.


E-mail Marcel Kummel aan de  VVD-top:

Beste Halbe, beste Benk,

Sorry. Allemaal bull shit! Om het maar even onparlementair te zeggen. Praat niet over verantwoordelijkheid, trots, lastenverlichting, betrouwbaar….We hebben onze huid zeer duur verkocht. Wat was het verhaal na de verkiezingen? Niet naar heilige huisjes kijken maar handelen in het belang van het land. Bezuinigen maar niet nivelleren! Ordinair graaien, zo je wilt. Uitgerekend de PvdA heeft de heilige huisjes binnengehaald ten koste van de VVD: nivelleren en de hypotheekrente aanpakken! Dat jullie niet precies weten wat de inkomenseffecten zijn is helemaal een gotspe. Hoe verklaar je de mail van Stef Blok dan die wel met cijfertjes komt naar veronruste leden? En, arme Edith mag nu het rekenwerk gaan doen. Wat een amateuristisch onbetrouwbaar gedraai. Nu ook nog eens blijkt dat volgens NRC op de dag van de verkiezingen de VVD afscheid heeft genomen van de huidige hypotheekrenteregeling, vraag ik mij echt af met waar voor onderhandelaars we hier te maken hebben gehad. En, vooral een lijsttrekker die de leden en de kiezer gewoon heeft bedrogen en een crisis deze week ook nog eens volledig laat ontsporen. Is dat leiderschap? Laat mij niet lachen. Helaas moet ik hier denken aan de geschikt en ongeschiktheids campagne van het ministerie van Defensie. Hoe durven jullie akkoord te gaan met plannen die ongewis zijn en door het CPB onderuit worden gehaald. Ook hier gaat een goede gewoonte van onze partij naar de knoppen. Ik doel hier op goede Hollandse koopmanskunst. Met andere woorden, kijk eerst wat het kost, maak de beste prijs en neem dan een besluit. Kwalijk vind ik tevens dat de fractie afgelopen maandag met stoom en kokend water akkoord is (moeten)gaan en later in de week opeens uren nodig had om de rijen te sluiten. Het zegt genoeg over de chaos en de slechte informatie. Onverantwoordelijk gedrag, derhalve. En, ik kan niet aan de indruk ontkomen dat hier sprake is van regentengedrag van de top in optima forma. Wie niet voor ons is, is tegen ons.

Wat de waterschapparagraaf in het regeerakkkoord betreft: halveren van het aantal waterschappen, dus fuseren is een goed idee. Waterschap Regge en Dinkel en Velt en Vecht hebben het voornemen per 1 januari 2014 samen te gaan. E.e.a. betekent dat er in november 2013 schriftelijke verkiezingen worden gehouden. Hoera. Ik verheug me op de uitslag! Een zeer slecht idee is het om de waterschappen onder te brengen in z.g. landsdelen. Waterschappen zullen dan onderdeel zijn van een begroting van een landsdeel en worden zodoende slachtoffer van keuzes en prioriteiten in een brede begroting. Droge voeten en schoon water versus digitale snelheidsinfo’s langs de provinciale wegen……Aangezien de waterschapsverkiezingen op de dag van de provinciale statenverkiezingen in 2015 plaatsvindt, zijn de waterschappen voorlopig nog een zelfstandig bestuursorgaan. En, terecht.

Veel wijsheid. Een zeer gekwetste en bedrogen,

Marcel Kummel
fractievoozitter VVD
waterschap Regge en Dinkel