Opnieuw een Glazen Huis in Goor

De gemeente Hof van Twente, Goor Collectief en de Hofstreek Omroep hebben de handen ineen geslagen om ook dit jaar een Glazen Huis-actie in Goor te houden. Net als de collega’s van 3FM sluiten vier dj’s van Hofstreek FM zich een paar dagen op. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de invulling van het programma en de randvoorwaarden en ook de namen van de dj’s blijven nog even geheim. Op vrijdag 14 december om 17.00 uur gaan de dj’s het huis in, om er op 16 december om 17.00 uur weer uit te komen. Met de actie wordt geld ingezameld voor Serious Request 2012. De cheque wordt uiteindelijk overhandigd bij de collega’s in Enschede, waar de 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra van 18 tot en met 24 december in het Glazen Huis doorbrengen.

glazenhuis2

Ook Kindercentra Triangel Hof van Twente stapt in het thema van Serious Request en komt in actie om geld in te zamelen om het Rode Kruis te helpen babysterfte tegen te gaan. Triangel gaat kunstwerkjes verkopen, die gemaakt zijn door kinderen. Onder de noemer Tussen Kunst en Kids komt er op elke locatie een kunstgalerij. Van 7 tot en met 21 december zijn de kunstwerkjes te koop, onder meer op de twee locaties voor kinderopvang en drie voor buitenschoolse opvang in Goor.

Alexandra Derking wil zich ook inzetten voor Serious Request. Met een aantal kraamverzorgsters van VVT wil zij knuffelkonijntjes gaan verkopen. Ze heeft alleen nog mensen nodig die haar willen helpen om de konijntjes in elkaar te naaien. Het is geen moeilijk werk en stof en dergelijke wordt geregeld. Ook is Alexandra nog op zoek naar fleurige stofjes en oude witte lakens. Alexandra is te benaderen via de mail.

De Prins Constantijnschool gaat boeken verkopen voor Serious Request. Elk jaar wordt er een maatschappelijk project uitgezocht waarvoor de school aandacht wil vragen en haar steentje wil bijdragen. Op woensdag 21 november gaat de school, in de lokalen van de kinderen, een boekenverkoop houden (puzzels, cd’s en gezelschapspelletjes zijn ook welkom, maar geen speelgoed). De helft van de opbrengst is voor de kinderen zelf, de andere helft komt ten goede aan de actie.