Beugels Goorsch Gruyt Bier zien levenslicht

Na een intensieve voorbereiding wordt vanavond het Goorsche Gruyt Bier ten doop gehouden. Aan de keukentafel bij geestelijk vader Edwin Slaghekke wordt vandaag nog druk geplakt om de beugels te voorzien van alle logo’s en keurmerken. De kruiden en graansoorten in het bier zijn volgens een recept uit 1463 samengesteld. Daarmee willen initiatiefnemers Edwin Slaghekke en Erik Blaak een uithangbord zijn voor Goor, dat volgend jaar 750 jaar stadsrechten viert. Het bier is gebrouwen in Duitsland. In totaal hebben de heren 2300 beugels en enkele vaten gerstenat in beheer. Het bier is vanaf vanavond ook te koop.

fotoas

Edwin Slaghekke presenteert één van de eerste beugels

Slaghekke en Braak hebben bij dit project ook steun gekregen van de Goorse ondernemers Guido Brandenbarg (C1000) en Autobedrijf Haafkes.