Canon over 750 jaar Stad Goor

Er komt een canon over de afgelopen 750 jaar Goor. De stichting Historisch Goor is vergevorderd met een lijst van belangrijke gebeurtenissen die de revue zijn gepasseerd en zal dit op diverse manieren aanbieden. Zo wordt de canon gedigitaliseerd en aangeboden als lesmateriaal op de Goorse scholen. De canon zal ook in 20 afleveringen onder de aandacht worden gebracht in de radio-uitzending ‘Goor Draait Door’ bij Hofstreek FM. In elke aflevering wordt een deel gepresenteerd en toegelicht. De eerste editie is op zaterdag 19 januari en begint om 14.00 uur.

goor750logo

Gerelateerde berichten

  • Een mooi affiche…6 december 2014 Een mooi affiche… Als we de statistieken van het vorige seizoen erbij pakken is er geen peil te trekken op het verloop van de derde derby in dit seizoen tussen GFC en vv Twenthe. In de vorige […]
  • Joop en Derkje Peters zestig jaar een paar25 oktober 2020 Joop en Derkje Peters zestig jaar een paar Goor is een diamanten echtpaar rijker. Joop en Derkje Peters-Derking zijn 60 jaar getrouwd en dat werd op dé dag, afgelopen donderdag, al bescheiden gevierd. Joop Peters, vroeger onder […]
  • Larissa heeft haar baret binnen11 oktober 2019 Larissa heeft haar baret binnen Ze heeft keihard geknokt, de instructeurs vervloekt en angsten overwonnen, maar eindelijk kan de vlag uit in huize Van Coesant. Larissa, de jongste telg van de familie, mag vanaf vandaag […]
  • Gorenaar zwaargewond bij ongeval Neede13 november 2010 Gorenaar zwaargewond bij ongeval Neede Een 38-jarige man uit Goor is gistermiddag kort na 17:00 zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Diepenheimseweg in Neede. Door onbekende oorzaak botste de auto aan de […]
  • Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart9 september 2021 Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart In de gemeente Hof van Twente zal uiteindelijk zo'n 90% van de bevolking volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die door RTL Nieuws zijn […]