Giftige stoffen treinen door Goor

De stof die vier keer per week in de nachtelijke uren per trein door Goor raast is Caprolactam. Een goedje dat bij brand ontleedt in uiterst giftige stoffen. De lokale PvdA wil bij monde van het Goorse raadslid Roel Bergman weten of dit vervoer binnen de milieuregels valt en of er ook, zoals gevraagd, met zogenoemde stille treinstellen wordt gereden. Het college van B&W moet ProRail aan de tand voelen omdat op vragen van Bergman geen antwoord komt van de vervoerder. Ook wil de PvdA weten of de brandweer een plan klaar heeft als het onverhoopt mis zou gaan. Het goederenvervoer komt vier keer in de week door Goor en rijdt tussen de DSM-vestigingen in Emmen en Sittard.

goedervervoernacht

Gerelateerde berichten

  • hofcultuurbus6 april 2012 HofCultuurBus naar Twentse Welle Na het grote succes van de drie vorige excursies met senioren en mantelzorgers naar Het Rijksmuseum Enschede gaat de HofCultuurBus op zondag 22 april nu voor het eerst naar het Museum […]
  • Twenthe verslaat koploper DOS’1916 oktober 2011 Twenthe verslaat koploper DOS’19 Twenthe Goor heeft voor een verrassing gezorgd in de derde klasse A. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis, die allerminst goed begonnen was aan het seizoen, won vanmiddag van koploper […]
  • Goorse voetbalfan opgepakt in Odense21 oktober 2011 Goorse voetbalfan opgepakt in Odense Een Goorse FC Twente-fan is gisteravond in Odense opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. De Gorenaar, die een geldig toegangsbewijs had, kwam het stadion van de Deense club niet […]
  • NL Doet in de Stoevelaar9 maart 2020 NL Doet in de Stoevelaar Bij Carintreggelandhuis de Stoevelaar wordt zaterdag door verschillende vrijwilligers en medewerkers de handen uit de handen gestoken in het kader van NL Doet. Zo zal een aantal leden van […]
  • Judoschool Haagsma met open lessen in Goor24 augustus 2015 Judoschool Haagsma met open lessen in Goor Judoschool Haagsma die met name actief zijn in Haaksbergen Hengelo gaat open lessen geven in Goor. Er zijn al enkele talentvolle judoka's uit Goor actief. Vanaf komende komende donderdag […]