Viverion en de Hof tekenen afspraken

De gemeente en woningcorporatie Viverion hebben vandaag prestatieafspraken over het woonbeleid tot 2015 ondertekend. De partners maakten afspraken over de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad, het toekomstig woonaanbod, over het huisvesten van doelgroepen als starters en senioren en over wonen, welzijn en zorg. Zo anticipeert de Hof op de bevolkingskrimp en bracht het de ambitie voor het aantal nieuw te bouwen woningen onlangs terug naar 500 woningen tot 2015.

sijbom

Wethouder Josh Sijbom toonde zich content met de corporatie. “Viverion is met ruim 2200 woningen de grootste woningcorporatie in onze gemeente. Het is een onmisbare partner om ons woonbeleid succesvol te kunnen uitvoeren. Ik ben dus uitermate tevreden dat we goede afspraken hebben kunnen maken.”

Jan-Willem Allersma, directeur-bestuurder van Viverion is blij met de actieve opstelling van de gemeente Hof van Twente op het vlak van wonen. “Er is een goed overleg tussen gemeente en woningcorporaties. Zeker wanneer de markt sterk verandert zoals nu, is een goede afstemming en het tijdig bijsturen voor inwoners, gemeente en woningcorporatie van belang.”