Graven in de Molenstraat…

molenbelt

De Molenstraat gaat vanaf volgende week op de schop. De gemeente start met de uitbreiding van de 30 km-zone in Goor en de Molenstraat wordt opnieuw geasfalteerd en ingericht. Ruim tachtig jaar geleden werd er ook druk gegraven in de Goorse straat, getuige bovenstaande foto van Gerrit Verdriet. Toen werd de molenbelt, waarop de oude Goorse molen stond, afgegraven. Met man en macht (en paard) werd er toen gewerkt om de kunstmatige heuvel, die opgeworpen was rondom de molen, een kopje kleiner te maken. In 1930 werd tevens begonnen met het graven van het Twentekanaal bij Goor. Daarover meer in de Goorsche Courant.

Gerelateerde berichten

  • Ruim 40 liefhebbers op whiskyproeverij25 maart 2013 Ruim 40 liefhebbers op whiskyproeverij Ruim 40 Gorenaren hebben afgelopen vrijdag bij Grand Café de Zon genoten van een whiskyproeverij. Mitra Arjan Voortman zorgde voor veel verschillende whisky's. De avond stond onder leiding […]
  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’26 februari 2018 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ Salut biedt voor mantelzorgers uit Goor en omgeving een gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over deze ziekte. De deelnemers […]
  • Klaassen op schot, Oranje naar laatste vier op WK3 augustus 2015 Klaassen op schot, Oranje naar laatste vier op WK De Nederlandse waterpolosters hebben zich aan de hand van Lieke Klaassen op sensationele wijze geplaatst voor de halve finales van het WK in Kazan. Thuisland Rusland werd in een […]
  • Zomerkleding15 augustus 2009 Zomerkleding Een tropical night in Goor. Dat belooft wat. Normaliter als een evenement dit stempel heeft, regent het pijpenstelen. Dat zal vandaag anders zijn tijdens de eerste editie van een opvallend […]
  • Twenthe wint en blijft tweedeklasser26 april 2009 Twenthe wint en blijft tweedeklasser Twenthe heeft door een 3-1 zege tegen De Tubanters het tweede-klasserschap met minimaal een jaar verlengd. Daar zag het halverwege de wedstrijd nog niet naar uit. De gasten uit Enschede […]