Geslagen scheidsrechter in gesprek met dader

De speler van PH Almelo die vorige week in Goor door het lint ging na de wedstrijd tegen Hector A1 is vandaag in gesprek gegaan met de Goorse scheidsrechter die hij vorige week naar de keel vloog. Dat gebeurde in de bestuurskamer van Hector. De 18-jarige jongen kwam met zijn vader en een bestuurslid van PH naar Goor om excuses te maken. Namens Hector was voorzitter Rene van Ommen bij het gesprek aanwezig. De ontspoorde speler zei zich te schamen en zei meermaals dat het hem speet wat hij heeft gedaan. De scheidsrechter gaf aan dat de impact van het gebeurde enorm is. Volgens van Ommen was het enorme zinvolle bijeenkomst. “We hebben volgens mij laten zien hoe je als gezamenlijke amateurclubs met elkaar optrekt als zoiets gebeurt. De samenwerking met PH Almelo in de afgelopen week was intens. Een voorbeeld voor andere clubs.”

130310 PolitieHector2

 Ondanks de ontmoeting en de excuses blijft de aanklacht van kracht. De 18-jarige Almeloër moet in mei voor de rechter verschijnen en is nog in afwachting van de sanctie van de voetbalbond. PH heeft de speler op non actief gezet en is overeengekomen dat hij in het komende jaar vrijwilligerswerk gaat verrichten bij de club.

Gerelateerde berichten

  • phlogo10 maart 2013 Opgepakte voetballer is recidivist De 18-jarige Almeloër die gisteren is opgepakt na de wedstrijd tussen sv Hector A1 en PH A2 is niet voor het eerst door het lint gegaan op een voetbalveld. De KNVB heeft de PH-speler […]
  • Voetballer slaat Goorse scheidsrechter9 maart 2013 Voetballer slaat Goorse scheidsrechter Het Goorse voetbal is vanmiddag opgeschrikt door een geweldsincident. Een Goorse scheidsrechter werd tijdens een juniorenduel geslagen door een speler van PH uit Almelo. Dat gebeurde vlak […]
  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • hectorf312 mei 2014 Weer vier Goorse voetbalkampioenen Het afgelopen weekeinde heeft weer een aantal Goorse voetbalkampioenen opgeleverd. Het was, zeker zaterdag, een komen en gaan van de traditionele platte wagens door het Goorse stadshart. […]
  • Gewonde en aanhouding op Hectorveld22 september 2013 Gewonde en aanhouding op Hectorveld Een wedstrijd tussen de voetballers van sv Hector 4 en EGVV 2 uit Gelselaar is vanochtend op sportpark 't Doesgoor volledig uit de hand gelopen en gestaakt. Een opstootje volgde in de […]