Hector en GFC weer in balans

De Goorse derby tussen Hector en GFC is, evenals in de eerste seizoenshelft, geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een boeiend schouwspel op een druk sportpark ’t Doesgoor ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarin de beste kansen voor rust voor de thuisploeg waren. Nadat onder meer GFC-goalie Dennis Vorkink een sta in de weg was voor de Hector-aanvallers werd het tien minuten voor rust toch 1-0 door een rake kopstoot van Menno de Leeuw uit een vrije trap (foto). Na zeventig minuten kopte Olaf Siegers uit een voorzet van Kick Ditzel de verdiende gelijkmaker binnen. Na de gelijkmaker was GFC de bovenliggende partij, maar de bezoekers konden het overwicht niet omzetten in treffers.

hectorgfc3

SV Hector had de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Trainer Marcel Wansink kon geen beroep doen op onder anderen Jeroen van Koolwijk, Rick Biesemaat en Maikel Rijnenberg, die allen met een blessure kampen. Ook in het GFC-kamp waren er de nodige personele problemen. De vaste links- en rechtsback ontbraken op ’t Doesgoor. Arne Alink was geschorst en Jop Veldhoven was geblesseerd. Frank Peters en Ruud Jacobi werden de vleugelverdedigers van de bezoekers. Joran Krabbenbos was geschorst.

In een gelijkopgaande eerste helft waren grote kansen schaars. Hector had uit dode spelsituaties de beste mogelijkheden. Na ruim een half uur spelen resulteerde dat in de 1-0 van Menno de Leeuw, die een vrije trap binnenkopte. Hector wilde meer en ging op jacht naar de 2-0, maar GFC had de organisatie goed staan. Christian Haverslag had nog wel een paar mogelijkheden en ook Ivan van Dam kreeg een goede kans. GFC bleef redelijk eenvoudig op de been.

hectorgfc1

In de tweede helft gooide GFC de schroom meer van zich af. Na een uur spelen pakte een tactische wissel van trainer Iwan Bult goed uit. De oefenmeester posteerde invaller Lex Ditzel op het middenveld en schoof Justin Vos door naar voren. Hector kon het moeilijker belopen en GFC ging op jacht naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd viel de 1-1. De geheel vrijstaande Olaf Siegers kopte een voorzet van Kick Ditzel binnen. GFC kreeg na de gelijkmaker nog kleine mogelijkheden op meer via Lex Ditzel en Justin Vos. Hector probeerde ook een belangrijke driepunter uit het vuur te slepen, maar werd niet beloond in een redelijk matige wedstrijd.

Door het gelijke spel kan GFC naar boven kijken. d’Olde Goorsche heeft tien punten meer dan Hector, dan op een nacompetitieplaats staat. Hector staat echter maar één punt achter Rood Zwart, dat een veilige positie op de ranglijst bezet met nog vier wedstrijden te gaan.

hectorgfc2

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • GFC dieper in de zorgen na nederlaag tegen Hoeve Vooruit19 maart 2017 GFC dieper in de zorgen na nederlaag tegen Hoeve Vooruit GFC is dieper in de degradatiezorgen geraakt. In Sint Isidorushoeve werd vanmiddag met 2-0 verloren van ditrecte concurrent Hoeve Vooruit. Het probleem van dit seizoen, het benutten van de […]
  • gfcmvv14 januari 2013 GFC verliest duel in Polman Stadion GFC heeft zondag de eerste oefenwedstrijd van 2013 verloren. In het Polman Stadion ging de ploeg van trainer Iwan Bult met 1-0 onderuit tegen vierdeklasser MVV'29. Voor rust werd er niet […]
  • Hector wint door overtuigende tweede helft in Beckum9 oktober 2016 Hector wint door overtuigende tweede helft in Beckum Hector heeft vandaag de tweede seizoenszege geboekt. Na drie gelijke spelen werd vandaag in Beckum, uiteindelijk verdiend, met 1-3 gewonnen van TVO. Op sportpark 't Kruud'nhof had de ploeg […]
  • Hector stelt nacompetitie veilig met winst in Buurse16 mei 2016 Hector stelt nacompetitie veilig met winst in Buurse Hector heeft zich vanmiddag in en tegen Buurse geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De ploeg van trainer Mark Dijkstra won na een late goal van Marinus Wolters […]