Hector en GFC weer in balans

De Goorse derby tussen Hector en GFC is, evenals in de eerste seizoenshelft, geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een boeiend schouwspel op een druk sportpark ’t Doesgoor ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarin de beste kansen voor rust voor de thuisploeg waren. Nadat onder meer GFC-goalie Dennis Vorkink een sta in de weg was voor de Hector-aanvallers werd het tien minuten voor rust toch 1-0 door een rake kopstoot van Menno de Leeuw uit een vrije trap (foto). Na zeventig minuten kopte Olaf Siegers uit een voorzet van Kick Ditzel de verdiende gelijkmaker binnen. Na de gelijkmaker was GFC de bovenliggende partij, maar de bezoekers konden het overwicht niet omzetten in treffers.

hectorgfc3

SV Hector had de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Trainer Marcel Wansink kon geen beroep doen op onder anderen Jeroen van Koolwijk, Rick Biesemaat en Maikel Rijnenberg, die allen met een blessure kampen. Ook in het GFC-kamp waren er de nodige personele problemen. De vaste links- en rechtsback ontbraken op ’t Doesgoor. Arne Alink was geschorst en Jop Veldhoven was geblesseerd. Frank Peters en Ruud Jacobi werden de vleugelverdedigers van de bezoekers. Joran Krabbenbos was geschorst.

In een gelijkopgaande eerste helft waren grote kansen schaars. Hector had uit dode spelsituaties de beste mogelijkheden. Na ruim een half uur spelen resulteerde dat in de 1-0 van Menno de Leeuw, die een vrije trap binnenkopte. Hector wilde meer en ging op jacht naar de 2-0, maar GFC had de organisatie goed staan. Christian Haverslag had nog wel een paar mogelijkheden en ook Ivan van Dam kreeg een goede kans. GFC bleef redelijk eenvoudig op de been.

hectorgfc1

In de tweede helft gooide GFC de schroom meer van zich af. Na een uur spelen pakte een tactische wissel van trainer Iwan Bult goed uit. De oefenmeester posteerde invaller Lex Ditzel op het middenveld en schoof Justin Vos door naar voren. Hector kon het moeilijker belopen en GFC ging op jacht naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd viel de 1-1. De geheel vrijstaande Olaf Siegers kopte een voorzet van Kick Ditzel binnen. GFC kreeg na de gelijkmaker nog kleine mogelijkheden op meer via Lex Ditzel en Justin Vos. Hector probeerde ook een belangrijke driepunter uit het vuur te slepen, maar werd niet beloond in een redelijk matige wedstrijd.

Door het gelijke spel kan GFC naar boven kijken. d’Olde Goorsche heeft tien punten meer dan Hector, dan op een nacompetitieplaats staat. Hector staat echter maar één punt achter Rood Zwart, dat een veilige positie op de ranglijst bezet met nog vier wedstrijden te gaan.

hectorgfc2

Gerelateerde berichten

  • Klaassen richting finale LEN Trophy6 maart 2011 Klaassen richting finale LEN Trophy Lieke Klaassen staat met één been in de finale van de LEN Trophy, de Europa Cup II voor waterpolosters. De Goorse won vanmiddag met haar ploeg Fysius Het Ravijn de eerste wedstrijd tegen […]
  • Ansichtkaart: Groeten uit Goor…..14 november 2017 Ansichtkaart: Groeten uit Goor….. Dat Goor niet uitblinkt in natuurlijk schoon of prachtige esthetische architectuur was bij veel inwoners wel bekend. De pracht van 't Twentse Haagje zit 'm niet in uiterlijk vertoon. En […]
  • Bruna Herman wordt Read Shop11 januari 2017 Bruna Herman wordt Read Shop Een verandering van een jarenlang trouw gezicht in het Goorse centrum. Bruna Herman gaat over op een andere formule. In de loop van het jaar zal de winkel worden omgeturnd tot The Read […]
  • Gemeente strijd tegen dementie23 april 2019 Gemeente strijd tegen dementie Hof van Twente heeft de ambitie een dementie-vriendelijke gemeente te worden. Om dit te bereiken wil de gemeente samen met Salut handvatten bieden om mensen die met dementie te maken […]
  • Obstacle Run met meer uitdagingen12 maart 2020 Obstacle Run met meer uitdagingen Het Sportteam van Wijkvoorziening het ’t Doesgoor organiseert voor de derde keer de Obstacle Run. Het evenement, welke bij de eerste twee edities een groot succes bleek, wordt dit jaar […]