‘Dramatische leidsman’ bezorgt plaatsgenoot Oldenzaal zege op Twenthe

Scheidsrechter Lansink uit Oldenzaal heeft zijn plaatsgenoten uit de derde klasse A vanmiddag “drie punten cadeau” gedaan tegen Twenthe Goor. De laagvliegende bezoekers uit de Boeskoolstad wonnen volgens de Twenthe-spelers na een onbehaaglijk gênant en bovenal verwerpelijk optreden van de leidsman, 1-2. Lansink liet het sportieve duel na de 1-0 voorsprong voor Twenthe -fraaie goal van Mark Nijland- volledig ontsporen. “De scheids was echt dramatisch”, stelde Harold Oude Veldhuis na afloop. De trainer van Twenthe moest op zijn tanden bijten om niet in woede uit te barsten. 

Oldenzaal maakte in het tweede bedrijf uit buitenspelpositie gelijk, waarna de vlam in de pan sloeg. Twenthe-aanvoerder Tom Berkers kreeg rood na verbaal verweer. Tot ontsteltenis van Twenthe; Lansink voelde zich vervolgens geïntimideerd door grensrechter Robert Nijland, waarna het duel werd gestaakt.

“Na een afkoelingsperiode van twintig minuten zette Lansink zijn show voort en telde vrolijk dertien minuten blessuretijd bij”, aldus Mark Nijland. Oldenzaal profiteerde nog in extremis en trok de overwinning over de streep. Na afloop van het duel kreeg ook Koen Morsink nog rood. In totaal Twenthe, waar de frustraties tot het kookpunt reikten, tien gele kaarten. Scheidsrechter Lansink, die zich als vertegenwoordiger van de KNVB volgens velen respectloos opstelde, reed na de nodige verwensingen van het Twenthe-publiek met een smadelijke glimlach van het sportpark, volgens één van de bestuursleden. Het publiek en de spelers van Twenthe en Oldenzaal bleven verbouwereerd achter in de kantine van ’t Piepwillemke. Zelden zal er zo’n warrige man hebben rond gedarteld op de velden in Goor. 

Het optreden van Lansink staat niet op zich. Eerder werd een verzorger van TVV geschorst, nadat hij een waterzak over zijn hoofd kieperde. Destijds liet Lansink het duel volgens de TC/Tubantia ook al ontsporen. Twenthe overweegt een klacht in te dienen.

En zo was er vanmiddag meer spektakel op het Piepwillem dan even verderop bij het Doesgoor, waar de Goorse derby in evenwicht bleef.