‘Dramatische leidsman’ bezorgt plaatsgenoot Oldenzaal zege op Twenthe

Scheidsrechter Lansink uit Oldenzaal heeft zijn plaatsgenoten uit de derde klasse A vanmiddag “drie punten cadeau” gedaan tegen Twenthe Goor. De laagvliegende bezoekers uit de Boeskoolstad wonnen volgens de Twenthe-spelers na een onbehaaglijk gênant en bovenal verwerpelijk optreden van de leidsman, 1-2. Lansink liet het sportieve duel na de 1-0 voorsprong voor Twenthe -fraaie goal van Mark Nijland- volledig ontsporen. “De scheids was echt dramatisch”, stelde Harold Oude Veldhuis na afloop. De trainer van Twenthe moest op zijn tanden bijten om niet in woede uit te barsten. 

Oldenzaal maakte in het tweede bedrijf uit buitenspelpositie gelijk, waarna de vlam in de pan sloeg. Twenthe-aanvoerder Tom Berkers kreeg rood na verbaal verweer. Tot ontsteltenis van Twenthe; Lansink voelde zich vervolgens geïntimideerd door grensrechter Robert Nijland, waarna het duel werd gestaakt.

“Na een afkoelingsperiode van twintig minuten zette Lansink zijn show voort en telde vrolijk dertien minuten blessuretijd bij”, aldus Mark Nijland. Oldenzaal profiteerde nog in extremis en trok de overwinning over de streep. Na afloop van het duel kreeg ook Koen Morsink nog rood. In totaal Twenthe, waar de frustraties tot het kookpunt reikten, tien gele kaarten. Scheidsrechter Lansink, die zich als vertegenwoordiger van de KNVB volgens velen respectloos opstelde, reed na de nodige verwensingen van het Twenthe-publiek met een smadelijke glimlach van het sportpark, volgens één van de bestuursleden. Het publiek en de spelers van Twenthe en Oldenzaal bleven verbouwereerd achter in de kantine van ’t Piepwillemke. Zelden zal er zo’n warrige man hebben rond gedarteld op de velden in Goor. 

Het optreden van Lansink staat niet op zich. Eerder werd een verzorger van TVV geschorst, nadat hij een waterzak over zijn hoofd kieperde. Destijds liet Lansink het duel volgens de TC/Tubantia ook al ontsporen. Twenthe overweegt een klacht in te dienen.

En zo was er vanmiddag meer spektakel op het Piepwillem dan even verderop bij het Doesgoor, waar de Goorse derby in evenwicht bleef.

Gerelateerde berichten

  • Politie controleert streng op mobiel in het verkeer4 maart 2022 Politie controleert streng op mobiel in het verkeer De politie gaat in Goor en ongeving streng controleren op het gebruik van een mobiele telefoon in de auto of op de fiets. Dat meldt de Politie Hof van Twente op haar Facebookpagina. Vanaf […]
  • Goorse clubs vechten voor lijfsbehoud en de titel4 mei 2019 Goorse clubs vechten voor lijfsbehoud en de titel Het einde van het seizoen nadert en dus neemt in veel competities ook de spanning toe. In het weekend van de bevrijding kan Twenthe zich vrijwel verzekeren van lijfsbehoud als het wint […]
  • Wandeltocht Tempo DMG8 januari 2015 Wandeltocht Tempo DMG Traditioneel organiseert de WandelSport Vereniging Tempo DMG (Diepenheim, Markelo en Goor) ook dit jaar weer een drietal wandeltochten op zondag. De eerste is komende zondag. Er kan tussen […]
  • Rini Nijland ziet Abraham18 mei 2011 Rini Nijland ziet Abraham Rini Nijland viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. De Gorenaar heeft jarenlang bij de Zon gewerkt en is niet weg te denken zonder sigaar. Via deze weg willen Rob, Erik, Bas en Fleur, […]
  • Oranjefeest op Sterplein8 juli 2010 Oranjefeest op Sterplein Het Goorse centrum zal er in zijn geheel voor worden afgesloten. Komende zondag moet het Goorse centrum oranje kleuren tijdens een groot feest rondom de WK-finale op het Sterplein. Vanaf […]