‘Dramatische leidsman’ bezorgt plaatsgenoot Oldenzaal zege op Twenthe

Scheidsrechter Lansink uit Oldenzaal heeft zijn plaatsgenoten uit de derde klasse A vanmiddag “drie punten cadeau” gedaan tegen Twenthe Goor. De laagvliegende bezoekers uit de Boeskoolstad wonnen volgens de Twenthe-spelers na een onbehaaglijk gênant en bovenal verwerpelijk optreden van de leidsman, 1-2. Lansink liet het sportieve duel na de 1-0 voorsprong voor Twenthe -fraaie goal van Mark Nijland- volledig ontsporen. “De scheids was echt dramatisch”, stelde Harold Oude Veldhuis na afloop. De trainer van Twenthe moest op zijn tanden bijten om niet in woede uit te barsten. 

Oldenzaal maakte in het tweede bedrijf uit buitenspelpositie gelijk, waarna de vlam in de pan sloeg. Twenthe-aanvoerder Tom Berkers kreeg rood na verbaal verweer. Tot ontsteltenis van Twenthe; Lansink voelde zich vervolgens geïntimideerd door grensrechter Robert Nijland, waarna het duel werd gestaakt.

“Na een afkoelingsperiode van twintig minuten zette Lansink zijn show voort en telde vrolijk dertien minuten blessuretijd bij”, aldus Mark Nijland. Oldenzaal profiteerde nog in extremis en trok de overwinning over de streep. Na afloop van het duel kreeg ook Koen Morsink nog rood. In totaal Twenthe, waar de frustraties tot het kookpunt reikten, tien gele kaarten. Scheidsrechter Lansink, die zich als vertegenwoordiger van de KNVB volgens velen respectloos opstelde, reed na de nodige verwensingen van het Twenthe-publiek met een smadelijke glimlach van het sportpark, volgens één van de bestuursleden. Het publiek en de spelers van Twenthe en Oldenzaal bleven verbouwereerd achter in de kantine van ’t Piepwillemke. Zelden zal er zo’n warrige man hebben rond gedarteld op de velden in Goor. 

Het optreden van Lansink staat niet op zich. Eerder werd een verzorger van TVV geschorst, nadat hij een waterzak over zijn hoofd kieperde. Destijds liet Lansink het duel volgens de TC/Tubantia ook al ontsporen. Twenthe overweegt een klacht in te dienen.

En zo was er vanmiddag meer spektakel op het Piepwillem dan even verderop bij het Doesgoor, waar de Goorse derby in evenwicht bleef.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe wint ruim bij Wilhelminaschool16 september 2012 Twenthe wint ruim bij Wilhelminaschool Twenthe Goor heeft zondag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis won met 4-1 bij Wilhelminaschool.  Marinus Wolters, Tom Berkers […]
  • Twenthe onderuit tegen staartploeg Avanti26 februari 2012 Twenthe onderuit tegen staartploeg Avanti Twenthe Goor is niet goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis verloor vanmiddag op eigen veld van hekkensluiter Avanti Wilskracht. De bezoekers, […]
  • 9 april 2017 GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink […]
  • Twenthe wint bij Hengelo7 oktober 2012 Twenthe wint bij Hengelo Twenthe Goor heeft gisteravond een belangrijke zege geboekt op hekkensluiter Hengelo. Op Sportpark De Waarbeek werd het 2-1 voor de bezoekers. Guus Lummen en Tom Berkers waren […]
  • Hector gehavend voor tweede competitieduel10 september 2016 Hector gehavend voor tweede competitieduel Hector mist om diverse redenen een waslijst aan spelers voor de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, uit bij Avanti Wilskracht. Trainer Mark Dijkstra kan niet beschikken over […]