Hockeyteams boeken ruime zege

De eerste teams van de Goorse Mixed Hockey Club hebben een succesvol weekend achter de rug. Het herenteam kende niet al teveel moeite met Haackey. De gasten uit Haaksbergen werden op een 4-0 nederlaag getrakteerd door de ploeg van coach Jan de Bruin. Enig smetje was de blessure van Daan de Bruin. De doelverdediger moest in de warming-up afhaken vanwege een verdraaide knie. Invaller Joost van Woensel bewees zijn waarde en hield de nul. Voor rust kwamen Emiel Manuel en David Zunnebeld tot scoren. In de tweede helft trof diezelfde Zunnebeld nogmaals doel en was ook Jeroen Derksen trefzeker. Door de zege houdt GMHC de druk op koploper Epe. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Goor. Het verschil op de ranglijst is één punt.

herenhockey

Het eerste damesteam moest de klus tegen Holten klaren met een aantal A-speelsters. Aan aanvallende kwaliteit ontbrak het Rens van Zoelen niet. De coach kon over zes spitsen beschikken in de thuiswedstrijd. Bij rust leidde GMHC met 3-0, onder meer door een fraaie openingstreffer van Anne Jansen uit de A1. In de tweede helft zocht de thuisploeg nog meer de aanval en werd met vier spitsen geprobeerd de verdediging van Holten kapot te spelen. De score liep op tot 7-0. Naast Jansen kwamen Charlotte de Vries (3x), Edmée Exterkate, Denise Neurink en Ilse Veltkamp tot scoren. Het damesteam bezet de derde plek op de ranglijst, maar de titel is uit zicht.