Slag om Goor uitgelicht in jubileumkrant

Het had de geschiedenis van Nederland ingrijpend kunnen veranderen. De slag om Goor in 1581 kostte op ‘t Schild destijds 100 mensen het leven en volgens de overlevering was het een┬áslachting op de desbetreffende 23e juli, aangericht door Spaanse troepen. Het ontstaan van Goor en de rijke geschiedenis van het Twentsche Haagje wordt in de Goorsche Courant die komende week uitkomt, uitgebreid beschreven door Marcel Tettero, historicus en journalist van TC/Tubantia. De jubileumkrant ter ere van 750 jaar Stad Goor valt deze week op iedere Goorse deurmat maar er is uit alle delen van het land belangstelling, zo leert het aantal mails dat de redactie ontvangt. De Goorsche Courant komt ook op diverse openbare plekken in Goor te liggen.

goorschecourantlogo