Nijhof valt uit in Vogelsberg

Jan Nijhof haalde met zijn overbekende ‘Vliegtuug’ de finish niet in het Duitse Vogelsberg. De Goorse rallycoureur klapte in de negende van twaalf proeven hard op een muurtje en dat betekende einde oefening voor de spektakelkoning en zijn Belgische navigator Davy Thierie. Nijhof, die een half jaar niet in een rally-auto had gereden, had het sowieso lastig met zijn BMW Compact M3 tijdens de ADAC Hessen Rallye. Het slechte weer zorgde voor een moeilijk begin. Eenmaal goed op stoom bleek Qijhof toch te enthousiast en klapte hij op een muur. “Ik kon geen kant meer op. Het was een stevige klap. Maar we mankeren allebei niets en de schade aan de auto valt gelukkig ook mee. Dit hoort er helaas ook bij. Ik ben iets te enthousiast geworden toen we een lekker ritme gevonden hadden”, aldus Nijhof.

nijhofinfulda

Foto: Klaus Richter