Straatverlichting later aan en eerder uit

lantaarnpaalDe gemeente Hof van Twente is van plan om mee te werken aan een plan om landelijk de straatverlichting ’s avonds later te ontsteken en in de ochtend eerder uit te doen. Dit om energie- en kostenbesparend te werken en een bijdrage te leveren aan de vermindering van Co2-uitstoot zoals is overeengekomen in het zogenoemde Kyoto-verdrag. De besparing zal jaarlijks zo’n 8.000 euro zijn. Of het plan doorgaat hangt af van de bereidwilligheid van andere gemeentes. Als het niet voldoende navolging krijgt zal er in Goor en omgeving niets veranderen.

Gerelateerde berichten

  • Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee16 juli 2021 Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee Een grote meerderheid van Goor vindt het geen goed plan om Twente Milieu minder vaak het afval op te komen halen dan nu het geval is. Wethouder Scholten wil de bakken straks eens in de […]
  • Margaret Langeler te gast in Portret16 januari 2018 Margaret Langeler te gast in Portret In het radio-programma Portret is zondag Margaret Langeler te gast. Zij woont sinds 1976 in 't Twentse Haagje, nadat ze opgroeide in Engeland. Ze heeft hier gewerkt als lerares Engels, […]
  • Henk-Jan Reef viert 50ste verjaardag7 augustus 2018 Henk-Jan Reef viert 50ste verjaardag Henk-Jan Reef voegt zich vandaag bij de club van 50. Gisteravond werd zijn tuin versierd met een bonte verzameling van allerhande prullaria. Vandaag kan de kurk van de fles! Namens de […]
  • Insluiper met vreemde bedoelingen…7 maart 2013 Insluiper met vreemde bedoelingen… Een Gorenaar met verdacht vreemde bedoelingen is opgepakt na een insluiping in een woning in de Kerkstraat. De Gorenaar werd daar door bewoners betrapt nadat hij zittend op het bed van […]
  • Burgemeester Goudt mag blijven   17 januari 2013 Burgemeester Goudt mag blijven Burgervader Jeroen Goudt geniet veel respect bij meer dan de helft van de Goorse bevolking. Ruim 53% van hen geeft via een poll op deze site aan dat Goudt ook na de zomer nog de scepter […]