Tentoonstelling 750 jaar Goor

De viering van het feit dat Goor 750 jaar geleden stadsrechten kreeg komt rap dichterbij. In de komende weken wordt het centrum versierd en zullen ook de buurten beginnen met de feestelijke inrichting van de eigen omgeving. In het Goors Historisch Museum is vanaf 19 mei de tentoonstelling 750 jaar Goor te zien die is samengesteld door vrijwilligers van het museum aan de hand van de zogenoemde Canon van Goor. In dit naslagwerk worden in een aantal vensters de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen beschreven geïllustreerd met foto’s, plattegronden en tekeningen. Daarnaast zijn er objecten en afbeeldingen uit de Goorse Geschiedenis, voorwerpen uit de oudheid en archeologische vondsten te zien. Bij de ingang, onder De Steenpoort, wordt het publiek welkom geheten door een echtpaar met kind, gestoken in kleding van 750 jaar geleden (foto).

steenpoorte

Gerelateerde berichten

  • Spoorstraat in de vorige eeuw…18 maart 2014 Spoorstraat in de vorige eeuw… Foto's en ansichtkaarten uit het grijze verleden staan de komende periode centraal in het Goors Historisch Museum. Een groot aantal exemplaren van straten en gebouwen uit de vorige eeuw […]
  • goorshistorischmuseum9 oktober 2013 Taxatie en verkoop in Goors museum Komende zaterdag is er de eerder aangekondigde taxatiemiddag in het Goors Historisch Museum. Dan is er ook een verkoop van een groot aantal voorwerpen die het museum vanwege ruimtegebrek […]
  • Kerkplein een eeuw geleden…11 januari 2014 Kerkplein een eeuw geleden… Deze fraaie prent kregen we van Gerrit van de Haar. Hij vond in zijn collectie een kaart van het kerkplein in Goor met de fraaie grote Wilhelmanaboom. De foto is gemaakt rond 1905 en is […]
  • oude winkel27 januari 2012 Foto-tentoonstelling oude winkelpanden Stichting Historisch Goor is in de analen weer op prachtige foto's van weleer gestuit. De vereniging komt dan komende zondag ook met een fototentoonstelling over winkelpanden uit het […]
  • rellie1959716 juni 2013 Schoolfeest anno 1959… Het Goors School-en Volksfeest is dit jaar toe aan de 138e editie. Gerrit de Lange dook de archieven en stuitte op foto's van 54 jaar geleden. Op zondag 19 juli 1959 ging de Allegorisch […]