Stolpersteine plaatst zestien gedenkstenen

Op vrijdag 12 juli legt de Duitse kunstenaar Gunther Demnig zestien Stolpersteine in Goor. Voor iedere Joodse inwoner van Goor, die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd vermoord, wordt een gedenksteen geplaatst. De steentjes worden op acht locaties gelegd, voor het huis waar de slachtoffers destijds woonden. Op de stenen staan de naam, geboortedatum, datum deportatie en datum van moord gegrafeerd. Naast de steentjes hebben de vier initiatiefnemers van de stichting Stolpersteine het boek ‘Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is’ geschreven. Het boek wordt, net als het onderwijspakket over racisme voor de Goorse basisscholen en de digitale wandeling langs de acht locaties, op 12 juli gepresenteerd.

stolpersteine

Voorbeeld Stolpersteine