Goede start voor navigator Hagman

Kees Hagman is goed aan het rallyseizoen begonnen. De Goorse navigator staat samen met coureur Bob de Jong na drie wedstrijden aan de leiding in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Na een afwezigheid van een half jaar – vanwege een crash – kon Hagman in de Tank S Rally in maart weer in de Mitsubishi Lancer WRC plaatsnemen. Achter Dennis Kuipers eindigde het team op een tweede plaats. In de Rallye de Wallonie werden De Jong en Hagman vierde in het algemeen klassement als tweede Nederlanders. Kuipers werd de beste Nederlander, maar de ervaren rallyrijder besloot zich niet in te schrijven voor de Sezoensrally in het Belgische Bocholt. De Jong en Hagman werden opnieuw vierde en klommen door de afwezigheid van Kuipers naar de eerste plek in het kampioenschap.

bobkees

Kees Hagman en Bob de Jong

Er staan nog vijf wedstrijden op het programma voor team, te beginnen met de ELE Rally, die morgen van start gaat. Kees Hagman is verhinderd en zal in Helmond niet navigeren. Na de ELE Rally volgen de GTC Rally Etten-Leur (12/13 juli), Omloop van Vlaanderen (6/7 september), Hellendoornrally (20/21 september) en Euregio Rally (2/3 november).