Goorse leerlingen ontwerpen vispassage

Leerlingen van de Goorse Waerdenborch gaan meedenken over het ontwerp van een vispassage in de Regge. Dit op verzoek van het Waterschap Regge en Dinkel. Vorige week is begonnen met de tweede fase van het grootse project waarin de Regge weer zichtbaar wordt door en om Goor. De leerlingen technasium van 3 havo/vwo krijgen een rol bij de werkzaamheden bij de Holtdijk. Daar komt de Holtdijksbeek bij de Regge en moet de stroming van het water door middel van een stuw geregeld- en op niveau worden gehouden. Dit is wel nadelig voor sommige vissoorten zoals de Winde. Deze kan niet de hoogte van de stuw overbruggen maar wel tegen kleine watervalletjes opzwemmen. De leerlingen zullen in de loop van de maand hun ontwerpen presenteren waarmee dit gecreëerd kan worden.

reggevisser

Gerelateerde berichten

  • Tavenu, toneel en intocht14 november 2014 Tavenu, toneel en intocht Een volle Goorse activiteitenagenda voor dit weekeinde. Vanavond is er allereerst het 2-jarig jubileum van café 't centrum met DJ Al-Melody terwijl Hector en GFC oefenwedstrijden spelen […]
  • Goorse stadsderby op 8 november23 augustus 2020 Goorse stadsderby op 8 november De KNVB heeft de competitie-programma's bekend gemaakt voor de voetbalamateurs en daaruit blijkt dat de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B, staat gepland voor zondag 8 […]
  • Gijmink wint windmolenwedstrijd24 april 2015 Gijmink wint windmolenwedstrijd Leerlingen van groep 8 van de Gijminkschool hebben het duurzaanheidsproject "Bouw je eigen Windmolen' gewonnen. Dit project dat werd geïnitieerd door de gemeente Hof van Twente bestond uit […]
  • Kloots excelleert in Frankrijk en pakt koppositie in kampioenschap27 juli 2019 Kloots excelleert in Frankrijk en pakt koppositie in kampioenschap Een uitstekend weekeinde voor de Goorse motorcoureur Cliff Kloots in het Franse Dijon-Prenois. De wegracer won daar in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supercup 1000, de 6e […]
  • 64 jaar geleden…5 mei 2009 64 jaar geleden… Bevrijdingsdag 2009 staat in het teken van vrijheid en identiteit. De vrijheid en identiteit van Goor werd net na de oorlog intens gevierd en beleeft met feesten in de verschillende […]