Brummelaar pakt zes Overijsselse titels

Koen Brummelaar heeft afgelopen weekend van zich doen spreken bij de Overijsselse kampioenschappen. De Goorse zwemmer pakte in Kampen zes keer goud en eenmaal zilver. Brummelaar was bij de jongens uit 1999 heer en meester op de 100, 200 en 400 meter vrije slag, de 100 meter vlinderslag en de 100 en 200 meter rugslag. Op de 200 meter wisselslag werd hij tweede. Ook Maren Kuipers, Emiel Huisken en Mathilde Stolmeijer uit Goor waren op dreef. Kuipers won twee keer goud, twee keer zilver en een bronzen plak. Huisken pakte ook twee Overijsselse titels, terwijl zijn broer Richard twee keer tweede werd. Ook Stolmeijer won tweemaal goud en pakte daarnaast vier zilveren medailles.

koenenmaren

Koen Brummelaar en Maren Kuipers.

De prijzenslag van ZPC De Hof was daarmee nog niet voltooid. Ook op de twee estafettes was de ploeg de sterkste. Op de 4×100 meter vrije slag bij de junioren meisjes won ZPC De Hof met de Goorse Marlin Klarenbeek goud. Bij de senioren heren was ZPC De Hof met Goorse deelname van de gebroeders Huisken en Jasper de Boer de sterkste op de 4×200 meter vrije slag.

Gerelateerde berichten

  • Brummelaar en Kuipers provinciaal kampioen14 januari 2013 Brummelaar en Kuipers provinciaal kampioen De Goorse zwemmers Koen Brummelaar en Maren Kuipers hebben tijdens de Overijsselse Winter- en Sprintkampioenschappen in Nijverdal gezamenlijk vijf provinciale titels gepakt. De 13-jarige […]
  • Zeven zwemtitels voor De Hof5 mei 2014 Zeven zwemtitels voor De Hof De Mastersploeg (leeftijd vanaf 20 jaar) van ZPC De Hof heeft afgelopen weekend zeven nationale titels in de wacht gesleept. Kers op de taart was het verbeteren van het Nederlandse record […]
  • Brummelaar excelleert in zwembad6 januari 2014 Brummelaar excelleert in zwembad Zwemclub De Hof is uitstekend begonnen aan het nieuwe jaar. In totaal werden afgelopen weekend maar liefst 30 titels binnengehaald. Met name dankzij de golden boy Koen Brummelaar. Hij was […]
  • Goor grossiert in Overijsselse zwemtitels27 mei 2014 Goor grossiert in Overijsselse zwemtitels Een vracht vol medailles ging na het afgelopen weekeinde van Kampen naar Goor na de Overijsselse Zwemkampioenschappen in zwembad De Steur. ZPC De Hof haalde in totaal 50 medailles waarvan […]
  • brummelaarbrons5 februari 2013 Brons voor Brummelaar op NK junioren Koen Brummelaar heeft afgelopen weekend tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren in Amsterdam brons gewonnen. De Goorse zwemmer behaalde de bronzen plak op de 200 meter […]