‘Brandweer handelde onvoldoende’

Er is in diverse kringen met stijgende verbazing gereageerd op de handelswijze van de Goorse brandweer tijdens de bezwering van het ammoniaklek bij Bouwens. Op het terrein van het voormalig slachtingsbedrijf moest er vorige week, een dag later, een bedrijf uit Rotterdam aan te pas komen om het gat te dichten. Dit had naar eigen zeggen ook verholpen kunnen worden door de deskundige brandweerlieden van Elementis (Servo) uit Delden. Daarbij komt het gegeven dat de Goorse brandweerlieden drie jaar geleden, tijdens een grote oefening, ook te maken hebben gehad met een ammoniaklek. Tijdens die proef werd duidelijk dat er in dergelijke gevallen veel meer maatregelen genomen worden. Zo rijst er naast het gebrek aan duidelijke communicatie naar de burgers toe de vraag waarom er maar een beperkt gebied is afgezet, vorige week. Diverse vragen van diverse deskundigen die de uitkomsten van de evaluatie met belangstelling tegemoet zien.

Gerelateerde berichten

  • SV Goor woedend op Van der Laan, steun aan Vak-P4 juni 2015 SV Goor woedend op Van der Laan, steun aan Vak-P Net als veel andere supportersverenigingen in de regio zijn ook de fans uit Goor furieus over het aanblijven van trainer Alfred Schreuder bij FC Twente. SV Goor voelt zich wederom in de […]
  • Beladen duel voor Twenthe13 februari 2016 Beladen duel voor Twenthe De bal rolt weer in de vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal en voor vv Twenthe kon het nog wel eens een heet potje worden. De ploeg van trainer Michel Mensink ontvangt morgen op […]
  • Ook Pasveer bij vv  Twenthe6 april 2010 Ook Pasveer bij vv Twenthe Remko Pasveer is de derde gast op het voetbalforum van vv Twenthe op 22 april. De Enschedeër (foto) is de huidige doelman van Go Ahead Eagles en staat volgend seizoen onder de lat bij […]
  • Oald Goor: De Vorstand van de Tourpoule13 augustus 2020 Oald Goor: De Vorstand van de Tourpoule De echte adepten zijn langzaamaan weer begonnen aan de voorbereiding op de epische Tourpoule. Bij De Ster zal ook dit jaar weer uren worden gesproken over de renners die zijn opgenomen in […]
  • Petities stromen binnen bij TEGENWIND19 oktober 2016 Petities stromen binnen bij TEGENWIND Hoewel de gemeente nu vol trots naar buiten uitdraagt dat het drie principeverzoeken heeft ontvangen van de initiatiefnemers van duurzame energie, neemt onder de bevolking de […]