Rikkert naar tweede ronde Future

Maurien Rikkert heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het Amstelveen Future Tournament. Het Goorse tennistalent was in de eerste ronde verrassend te sterk voor de Oostenrijkse Yvonne Neuwirth, die in de top 600 van de WTA-ranking staat. Rikkert verloor de eerste set met 1-6 van de als vijfde geplaatste Neuwirth, maar won de tweede set met dezelfde cijfers. In de beslissende derde set gaf Neuwirth bij een 2-0 achterstand op. Rikkert neem het in de tweede ronde op tegen de Russische Daria Salnikova.

maurienrikkert

Rikkert won vorige week twee ronden in het kwalificatietoernooi en plaatste zich daardoor door het hoofdtoernooi. De Goorse is helemaal terug na een lange blessure. De afgelopen maanden speelde zij in de hoofdklasse bij Tepci in Apeldoorn, waar ze vier van haar zes enkelpartijen won. Rikkert komt in Amersfoort ook uit in het dubbelspel met Roos van der Zwaan.