Rikkert slaat dubbelslag op internationaal toernooi

Maurien Rikkert maakt deze week furore op het Amstelveen Future Tournament. De achttienjarige Goorse bereikte vandaag de kwartfinale van het enkelspel en de halve finale van het dubbelspel op het internationale toernooi. Rikkert was individueel te sterk voor Daria Salnikova. Ze versloeg de Russische, die op plek 604 op de wereldranglijst staat, met 1-6, 6-2, 6-2. In de kwartfinale neemt Rikkert het morgen op tegen de als vierde geplaatste Amerikaanse Bernarda Pera. In het dubbelspel bereikte Rikkert samen met Roos van der Zwaan de halve finale door Tessa Breve en Kim van der Horst met 2-6, 7-6 (9), 15-13 te verslaan. Morgen is het als eerste geplaatste duo Tereza Malikova/Alina Wessel de tegenstander in de halve eindstrijd.

maurienrikkert2