Goor 750 jaar: een klassiek straatbeeld

In dezer dagen van het vieren van 750 jaar stadsrechten, is de betrokkenheid met ’t Twentse Haagje groot bij de bevolking. De Gorenaren lijken trots op Goor. En de drang naar het verleden neemt dan ook toe. Melancholisch keek Marten op den Dries ook naar onderstaand schilderij. Deze wilde hij graag met de rest van Goor delen. Morgen is er ook nog een bodemvondstendag in het Goors Historisch Museum.

reggelaantje

Gerelateerde berichten

  • Reislustige brandweer in ’51…8 juli 2010 Reislustige brandweer in ’51…     In de categorie 'Uit de oude doos' een mooie foto van de Goorse brandweer die in mei van het jaar 1951 met aanhang op reis ging naar het Duitse Koningswinter. Enkele van de Gorenaren […]
  • sneeuwpoort225 februari 2013 Prachtige sneeuwpoort in de Wheeme Als de sneeuw neerdwarrelt in Goor, verschijnen er weer de nodige sneeuwpoppen in de Goorse straten. In de Wheeme waren ze afgelopen weekend op een andere manier creatief met sneeuw. […]
  • Graven in de Molenstraat…8 maart 2013 Graven in de Molenstraat… De Molenstraat gaat vanaf volgende week op de schop. De gemeente start met de uitbreiding van de 30 km-zone in Goor en de Molenstraat wordt opnieuw geasfalteerd en ingericht. Ruim tachtig […]
  • Goor tijdens de oorlog…..22 januari 2014 Goor tijdens de oorlog….. Met name in deze donkere dagen duikt de redactie met veel genoegen in de koffer met oude foto’s uit het rijke Goorse verleden. Vandaag een prent uit de Tweede Wereldoorlog. Goor werd met […]
  • img 00022 augustus 2013 Vissen aan het kanaal… Met deze tropische temperaturen trekken veel Gorenaren richting het zwembad of open water in de buurt om te zonnen, zwemmen of  vissen. Deze zoektocht naar verkoeling is natuurlijk van […]