Kluif voor jury

De jury die de Allegorische Optocht moet beoordelen, kan de borst natmaken. In de bonte stoet enkele prachtige wagens, aangevuld met allerhande loopgroepen. Het thema is 750 jaar stad Goor en dat is op diverse manieren uitgebeeld. In totaal doen veertien wagens een gooi naar de prijzen. Een aantal ouders van ’t Gijmink heeft een speciaal kapsel voor de optocht. De afsluiting is natuurlijk in handen van de Goorse Rellie. De markante groep heeft dit jaar gekozen voor het onderwerp Roest. De typische bruine kleur is overheersend en op enkele grote wagens schitterend uitgevoerd. Natuurlijk ontbreken ook de diverse kleine voertuigjes met bijbehorende dubbelzinnige teksten niet. Om 13.00 uur klinkt het startschot en de eerste groep die voorbij zal komen is de GVD. Met het nodige spektakel zullen zij de nieuwe heerser van Goor, Fidel Glastro, aan de macht brengen. Vanavond is de prijsuitreiking in de Tent. 

relliegoor