Kunst met en grote ‘K’

De jury moest een winnaar kiezen en dat werd Ik en de Rest. Hun uitvoering en verwerking van het thema 750 Jaar Stad Goor zorgde ervoor dat ze de meeste punten haalden. De creatie van klokken en tandwielen was prachtig. Maar er waren meer wagens die lof verdienden van jong en oud (Foto: Anita Berends). Het Gijmink bijvoorbeeld. Zij wonnen de publieksprijs. En als afsluiting natuurlijk de Rellie. Menigeen was het erover eens dat de de markante groep zichzelf had overtroffen. Rellie-voorzitter Ate Brunnekreef opperde zelfs het idee om de creaties naar Diepenheim te verplaatsen. Hij kreeg bijval dat het kunst met een grote ‘K’ was. Met het thema ‘Roest’ was het genieten geblazen. De bruine kleur overheerste in de meest schitterrende wagens en voertuigen. Alles ronkte, piepte, kraakte en leek alsof het jaren bewaard was in de loods.

winnaarikenderest

Foto’s: Jeroen Fotografie

De complete uitslag van de optocht is als volgt:

 1. Ik en de Rest
 2. Da Kriej dr van
 3. Krange
 4. Kump Wa Good
 5. OBS Gijmink.
 6. Have Fun
 7. Ze Noaberz.
 8. Stamgasten
 9. Party People
 10. Dom Vedan
 11. Kon’t nit loat’n
 12. Vingerplant
 13. Goorse Gekte
 14. Noe hej wat
 15. Hirbintwi
Grote Groepen:
 1. Dat konne wie ook wa.
 2. GFC.
 3. Kom da ma op
Kleine Groepen:
 1. Zo moeder, zo dochter
 2. GVD
 3. Eendagsvliegjes

vliet1

vliet2

vliet3

vliet4

vliet5

vliet6

vliet7

http://www.youtube.com/watch?v=D_7yWrqxRA0&feature=youtu.be

Groot formaat