Klaassen schiet Nederland naar kwartfinales

Lieke Klaassen verkeert in Barcelona in de vorm van haar leven. Met drie treffers op rij leidde de 22-jarige waterpoloster uit Goor de Nederlandse vrouwen zaterdag naar de kwartfinales van de wereldtitelstrijd. Nederland versloeg China met 11-10 en kan zich opmaken voor de strijd tegen Hongarije. Klaassen kwam in vier wedstrijden al zestien keer tot scoren. “Ik heb geen geheim. Het is een kwestie van lomp schieten en dan maar hopen dat ie erin gaat”, zei ze na het duel met China. “Ik richt ook nooit ergens op. De bal moet vooral hard richting het doel.” Klaassen kijkt uit naar de kwartfinale, die maandagavond gespeeld wordt. “Nu we deze wedstrijd door zijn, gaat het echt beginnen en kunnen we echt voor de medailles gaan”, aldus de Goorse.

liekeklaassen

Foto: Waterpolophoto/Johan Opperman