Triathlon op twee kilometer hoogte

Waar velen bij deze zomerse temperaturen kiezen voor ontspanning, hebben Esther van Wijnen en Nico van Putten hun vakantie juist intensief ingevuld. De twee sportieve Gorenaren hebben afgelopen week meegedaan aan de Triathlon Alpe d’Huez in Zuid-Frankrijk, omschreven als één van de zwaarste triathlonwedstrijden van Europa. Beiden kwamen voor het eerst in aanraking met de bergen, waarin Esther in de tropische hitte de betere klimmer bleek en als 16e finishte in haar agegroup, met een tijd van 3 uur, 27 minuten en 30 seconden. Nico eindigde als 35e in zijn groep, met een tijd van 3 uur, 37 minuten en 30 seconden. Ze beschrijven de deelname en het lopen op twee kilometer hoogte als ‘adembenemend’ mooi: “Het zwemmen in een bergmeer van veertien graden was lekker fris, maar het fietsen heel zwaar. Met een temperatuur van 35 graden vijftien kilometer de Alpe d’Huez op. Maar de vele supporters en toeschouwers schreeuwden je wel naar boven.” Beide triathlonathleten maken deel uit van het Van Wijnen Sport&Fysio triathlonteam en trainen bij AV Goor’75 en zwemclub de Hof.

                                                    999384 167700140080974 362513449 n