Groot deelnemersveld Ronde van Goor

De Ronde van Goor, die aanstaande zaterdag tijdens de Nacht van Goor verreden wordt, mag rekenen op een groot en sterk deelnemersveld. Voor de elitewedstrijd hebben zich al ruim zeventig renners aangemeld. Titelhouder Bas Stamsnijder uit Enter werd op het laatste moment opgeroepen om de Ronde van Portugal te rijden en kan dus niet meedoen. Zijn jongere plaatsgenoot Steven Lammertink, sprinttalent Geert van der Weijst uit Reusel en ‘criteriumkoning’ Wouter de Groot behoren tot de favorieten voor de eindzege. Ook is er voor het eerst sinds jaren weer een historisch grote lokale inbreng.

rondevangoor20121

Goor staat dit jaar centraler in de wedstrijd voor elite, beloften en amateurs. Waar de laatste jaren Mathijs Boerrigter de enige lokale renner aan de start was, heeft Goor sinds dit jaar drie cyclisten uit het Twentse Haagje op de weg. Naast Boerrigter doen ook Dylan Kamermans en Koen Nijland mee. Kamermans reed de Goorse wielerronde in 2009 en 2010 al wel bij de nieuwelingen. Nijland maakt zaterdag 10 augustus zijn debuut in de Ronde van Goor.

De toename in deelnemers aan de wielerronde is volgens de organisatie te danken aan de invoering van de VIRO Criterium Cup Twente: een overkoepelend klassement voor wielerrondes in de regio, dat vorig jaar is ingevoerd. Zo wordt er aanstaande vrijdag al in Markelo gereden en staat zondag 11 augustus de Ronde van Oldenzaal op de rol. Bij alle drie de wielerwedstrijden is er voor het eerst een apart klassement voor nieuwelingen en junioren, wat ook een postieve invloed heeft gehad op de grootte van het deelnemersveld.

De Nacht van Goor start zaterdag om 18.00 uur met de Nieuwelingen/Junioren. Daarna rijden de Elite/Beloften/Amateurs een koers over tachtig kilometer. Het Open Goors Kampioenschap, waarvoor niet-licentiehouders zich nog kunnen aanmelden via de website van de wielerronde, sluit het sportieve programma om 21.30 uur af, met een wedstrijd van 25 kilometer. Alle winnaars worden gehuldigd door rondemiss Lotte Koop. Rond het Sterplein en de start/finish in het centrum zal er van alles te doen zijn voor de toeschouwers.